Tips voor het leren van Spaans

Tips voor het leren van Spaans

Wil je graag Spaans leren maar het je minder goed af dan dat je van tevoren dacht? Een Spaanse taalcursus van Study-Globe kan een hele vooruitgang betekenen, maar deze tips kunnen je ook hoed helpen.

Fouten maken

Fouten maken hoort er allemaal bij. Wees dus niet bang om zo nu en dan eens een foutje te maken. De doelstelling is het kunnen communiceren in het Spaans, dus niet om beter Spaans te leren spreken dan een Spanjaard zelf.

In Spanje komt het niet vaak voor dat mensen de Engelse taal beheersen of spreken. De Spanjaarden zullen dus niet snel boos worden als je de taal niet optimaal beheerst. Het is natuurlijk al een leuk teken dat je probeert te communiceren in hun eigen taal en zullen je dus waarschijnlijk helpen te verbeteren.

Plezier hebben

Plezier hebben is één van de meest belangrijke dingen bij het leren van de Spaanse taal. Het is geen wedstrijdje, dus maak je niet druk als andere mensen het gemakkelijker afgaan dan jij. Dit komt doordat sommige mensen er misschien meer aanleg voor hebben. Als jij je medeleerling motiveert, helpt en aanmoedigt zal hij dit bij jou ook doen.

Zit je echt een niveau te hoog of zelfs te laag? Neem dan contact op met de Spaanse leraar.

Gewoonte

Zorg dat het een gewoonte wordt dat je regelmatig Spaans leert. Zorg dat je zo veel mogelijk aanwezig bent tijdens de Spaanse lessen. Zelfs als je moe bent pik je nog nieuwe woorden op tijdens de les. Het missen van lessen zal je demotiveren. Zo zul je het gevoel creëren dat je achter loopt ten opzichte van je klasgenoten, daarbij is het ook nog eens zonde van het lesgeld. Het liefst moet je elke dag tijd vrij maken om Spaans te leren. Zo wordt het een gewoonte en kost het steeds minder moeite. Leer even in de trein of een uurtje na het avondeten. Wie weet kun je wel met klasgenoten afspreken en zo samen leren.

Zolang je rekening houdt met deze tips zul je merken dat het Spaans leren een stuk gemakkelijker en natuurlijk leuker wordt.

(142)