Online marketing belangrijk voor bedrijven

Online marketing belangrijk voor bedrijven

Online marketing. Ieder bedrijf denkt er vast en zeker over na. Toch gebeurt het bij veel bedrijven nog te weinig. Hoe komt dat nu? Is het angst, onduidelijkheid, zijn de kansen niet duidelijk genoeg? Kost het te veel tijd? Wellicht allemaal wel een beetje. Natuurlijk kost het geld als je door een bedrijf een mooie banner of animatie laat maken ter promotie van een dienst of product. Maar vergeet niet dat de juiste investering ook veel geld op kan leveren.
‘Daar hebben we geen tijd voor’ is een veelvoorkomende kreet. Een kreet die – mijns inziens – in geen enkel geval kán kloppen. Tijd is een relatief begrip. Iedereen heeft tijd, maar je moet nu eenmaal keuzes maken. Die keuzes maak je veelal voor de activiteiten die het meest van belang zijn voor je bedrijf. Tenminste, dat hoort zo te zijn.

Onwetendheid

Maar in combinatie met onwetendheid zorgt het voor onzekerheid. Wat bedoel ik daarmee? Veel bedrijven weten nu eenmaal niet genoeg van online marketing. Wat is nu het nut van social media? Al die mensen die berichten plaatsen over hun kinderen, hobby’s, wat moet ik daar nu mee? Wat daarin veel vergeten wordt, is dat tussen die mensen indirect ook jouw doelgroep zit. Die directeur die je aanbod gisteren heeft afgewezen zit ‘s avonds met z’n tablet in de hand op de bank zijn Facebook te checken. Wat denk je dat het met hem doen als jij als organisatie er nu voor zorgt dat hij iets leest wat hij ook op dat moment interessant en leuk vindt? Misschien heb je wel een veelvoorkomende vraag beantwoordt in een van je blogs op je website. Die directeur komt dan dus op jouw website terecht. En wat nu als hij dat meerdere keren per maand doet, wat voor indruk heeft hij dan van je?

Google Adds

Erg interessant dus om mensen naar je website te krijgen via blogs en social media. Maar het kan ook op andere manieren. Bijvoorbeeld door een Google Adds. Die directeur is ’s avonds op zoek naar een reis voor zijn komende vakantie en typt in Google wellicht ‘leuke vakantiebestemmingen’ in of misschien heeft hij een telefoonhoesje nodig en typt hij ‘Samsung hoesje’ in. Dan wil jij als aanbieder van vakantie of telefoonhoesjes wél bovenaan staan, en daar zorgt onder andere Google Adds voor.
Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden, maar dat kun je als bedrijf allemaal niet weten. Hoe doe jij dat nu op social media? Misschien slim om een contact op te nemen met een social media-bureau. Hoe grijp je jouw kansen online en hoe maak je daar gebruik van? Daarvoor is een online marketingbureau de geschikte partij!

(20)