Meer sfeer in huis?

Meer sfeer in huis?

We zullen eraan moeten wennen; de zomer is definitief ten einde. Het leven verplaatst zich weer naar binnen de muren van ons huis. Maar dat heeft ook zo z’n voordelen. Als je je huis tenminste een beetje gezellig hebt ingericht. Kun je nog wel wat inspiratie voor jouw interieur gebruiken? Lees dan even verder.

Breng wat hout in je woonkamer

Hout is natuurlijk en warm. Door een houten tafel, een houten dressoir of andere houten meubelstukken te introduceren, schep je een natuurlijke, warme sfeer. Bij hout hoef je natuurlijk niet meteen aan donker eiken te denken. Hout kan juist ook heel licht zijn. Meubels van steigerhout of zelfs wit eiken. Een schaal met wat herfstkleuren om een houten tafel staat meestal meteen heel gezellig. Probeer het eens. Je zult zien dat je er ook jouw interieur net wat warmer mee krijgt. En dat bespaart tegelijkertijd wat op je energierekening; de thermostaat kan maar zo een half graadje lager!

Zorg voor goede akoestiek

Iets waar je niet meteen aan denkt als je het hebt over prettig wonen is de akoestiek in huis. Toch kan goede akoestiek in huis zeker bijdragen aan prettig wonen. Is er bijvoorbeeld een vervelende galm in huis of klinken voetstappen en geluiden in huis erg hard dan kunnen akoestische panelen in huis een enorme verbetering zijn. Er zijn bedrijven die zijn gespecialiseerd in akoestische panelen in huis.

Probeer de klassieker: kaarsen

Natuurlijk, de klassieker wanneer instant gezelligheid is gewenst. Vind je kaarsen niet modern genoeg voor jouw woonkamer? Kom nou, ook kaarsen kun je heel modern en strak inzetten. Denk eens aan brede glazen vazen waar je een aantal witte kaarsen van verschillende hoogten in zet. Heel sfeervol en toch heel hip. Past perfect in een moderne woonkamer.

Accessoires in je interieur

Naast kaarsen kun je nu ook wat meer andere accessoires toevoegen. In de winterperiode mag het allemaal wel wat ‘meer’ zijn dan in de zomerperiode. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes, een extra bijzettafeltje of een poef.

Sfeerverlichting

Als je tijdens de donkere dagen veel in de woonkamer zit, is het ook goed om het lichtplan weer eens onder de loep te nemen. Wilde je eigenlijk nog een staande lamp in die ene warme hoek? Of moet er een leeslamp boven de bank komen. Een paar goed gekozen lichtbronnen geven veel sfeer. Pas wel op met hard led-licht. Gelukkig zijn er inmiddels ook warmere varianten te vinden.

(24)