Meer rust door een scheidingswand

Meer rust door een scheidingswand

Het is niet altijd even gemakkelijk om uzelf te concentreren wanneer u andere mensen hoort praten over van alles en nog wat. Daarom kan het soms weleens fijn zijn dat u hier van afgezonderd bent. U kunt uzelf beter concentreren waardoor u sneller kunt werken. Niet alleen daarvoor is het handig. U creëert hierdoor ook uw eigen plekje.

Waar is het nog meer handig voor?

Wanneer uw kantoor zich bevindt in een grote open ruimte kunt u last hebben van galm geluiden. Als u dan bijvoorbeeld veel aan de telefoon zit, zullen uw collega’s hier last van krijgen. Door akoestische wandpanelen te plaatsen kunt u meerdere afdelingen creëren. Zo hebben bijvoorbeeld uw designers geen last van de bellende klantenservice. Een akoestische wand dempt veel geluid waardoor uw personeel optimaal kan presteren. Veel bedrijven en woningen maken gebruik van vrij harde materialen wat in veel gevallen de oorzaak is van een slechte akoestiek. In die gevallen kunnen dus akoestische panelen de oplossing zijn waardoor de mensen weer prettig kunnen werken en wonen. Een goede akoestiek brengt veel rust en de concentratie wordt beter. U kunt dergelijke panelen bestellen bij bedrijven zoals bijvoorbeeld Akoestiek op werk. Zij zijn gespecialiseerd in akoestische panelen voor thuis, op het werk of bijvoorbeeld restaurants. Het is prettig als de akoestiek in orde is op plekken waar veel mensen samen werken of verblijven.

Andere opties naast wanden?

Er zijn veel meer akoestische producten waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook akoestische tegels op uw plafond laten plaatsen, maar er zijn nog veel meer andere opties. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kunt een keuzen maken uit: kleur, maat en stof.
Het gebruik van tapijt of vloerkleden. Wanneer u een bureaustoel heeft kan het rollen van her naar der over de grond irritant zijn voor uw collega. Maak daarom juist gebruik van een tapijt of vloerkleden. Hiermee dempt u veel geluiden.
Wat ook erg goed helpt voor een betere akoestiek is meerdere meubels plaatsen. Door het iets voller te bouwen zal het minder galmend klinken. Dit komt omdat de geluiden niet meer overal naartoe galmen, omdat er bijvoorbeeld meubelen in de weg staan zal het geluid verzachten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze scheidingswanden of andere geluiddempende artikelen? Neem dan eens een kijkje op Akoestiekopwerk.nl. Hier vindt u naast scheidingswanden ook andere akoestische producten voor in uw kantoor of thuis.

(21)