Narrowcasting

Narrowcasting

Steeds meer en steeds vaker kom je de term narrowcasting tegen. Je hoort het, maar waarschijnlijk weet je niet precies wat het is. Simpelweg is narrowcasting het benaderen van specifieke doelgroepen op een audiovisuele manier door gebruik te maken van beeldschermcommunicatie. Ofwel, er worden beeldschermen gebruikt om een boodschap over te brengen op de beoogde doelgroep. De beeldschermen kun je overal tegenkomen en worden veel ingezet bij winkels en in de horeca, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook tegenkomen in wachtkamers van ziekenhuizen en ook op beurzen worden ze veelvuldig ingezet. Doordat de mogelijkheden steeds groter worden en de kosten steeds lager, wordt narrowcasting steeds meer ingezet.

Interactie

Waar narrowcasting voornamelijk one-way is, de informatie wordt op de schermen weergegeven, is er door de komst van touchscreens steeds meer interactie mogelijk. Er kan een app op maat worden gemaakt waarmee klanten direct een interactie kunnen aangaan. Bijvoorbeeld bij de KPN XL winkel, hier kun je op de schermen de mobiele telefoons zien en ervaren. Je kunt door middel van touch direct informatie over de telefoons opvragen of reviews bekijken. Als er een telefoon geselecteerd wordt op het scherm licht in het meubel dit toestel op. Wordt het toestel opgepakt dan krijg je op een scherm direct de product informatie naar voren. Hiermee bedien je de klant dus interactief en creëer je door middel van narrowcasting een meerwaarde voor de klant.

Narrowcasting systemen

Om narrowcasting in te zetten in je winkel of bedrijf heb je bepaalde systemen nodig. Je hebt systemen die gebruik maken van een pc, maar je hebt ook speciaal voor narrowcasting ontwikkelde players. En beeldschermen zijn natuurlijk belangrijk. Je kunt voor narrowcasting gebruikmaken van consumer modellen vanwege de lage prijzen die je momenteel betaald voor deze schermen. Maar maak je er hevig gebruik van dan zijn de schermen gemaakt voor business wel echt aan te raden. Het kan betekenen dat je een hoger bedrag moet investeren in je hardware, maar als je narrowcasting op de juiste manier in je bedrijf inzet dan kun je dit bedrag snel weer terugverdienen.

Narrowcasting inzetten

Wil je narrowcasting ook binnen je winkel of bedrijf gaan gebruiken? Dan heb je dus hardware nodig. Één of meer beeldschermen om de mediaboodschap over te brengen, al dan niet met een touchscreen om een interactieve app te kunnen draaien. En je hebt een pc of player nodig voor de aansturing van de schermen. Wil je hierover meer informatie? Kijk dan eens op de website van Qyn.

(64)