Lachgas gebruiken: hoe doe ik dit veilig?

Lachgas gebruiken: hoe doe ik dit veilig?

In een Nederlandse webshop, de site https://www.globalspacer.com, kwamen we lachgas tegen. Zeker met het oog op Kingsday 2015 is een artikel over dit recreatieve middel zeker de moeite waard. Net zoals ook bij andere recreatieve middelen het geval is, is het gebruiken van lachgas niet geheel zonder risico. Wil je een lachgas gebruiken zonder risico te lopen op bepaalde bijwerkingen als bevriezing van de lippen, duizeligheid en hoofdpijn, dan kun je de tips in dit artikel raadplegen om jouw lachgas op een veilige manier te gebruiken.

 

Tip 1: gebruik lachgas nooit direct vanuit een gasfles of slagroom patroon

Als je lachgas gebruikt, moet je dit gas altijd inademen vanuit een ballon. Dit doe je door de ballon aan een gasfles of slagroom patroon te zetten, om het gas in de ballon te laten en het gas vervolgens vanuit deze ballon in te ademen. Gebruik het gas nooit direct vanuit de gasfles of het slagroom patroon, want in dit geval kun je te maken krijgen met bevriezing van de lippen, de keel, de stembanden en zelfs de longen. Lachgas is namelijk ijskoud gas, dat door direct contact voor bevriezingsgevaar kan zorgen zo kun je lezen op https://www.globalspacer.com/nl/divers/lachgas-patronen.

 

Tip 2: ga altijd zitten of liggen als je het gas gebruikt

Bij het gebruik van lachgas, krijgen je hersenen even geen zuurstof. Hierdoor ontstaat de bekende roes van lachgas, maar kun je ook te maken krijgen met duizeligheid. Ga dus nooit staand lachgas gebruiken, maar ga altijd liggen of zitten als je het gas gaat gebruiken. Soms komt het voor dat mensen flauw vallen door het gebruik van het gas, dus zittend of liggend gebruiken is altijd verstandiger.

 

Tip 3: probeer voor het gebruik altijd wat lucht in de ballon te blazen

Als je lachgas direct vanuit de gasfles of het slagroom patroon in de ballon laat, kan het gas te geconcentreerd zijn. Om te voorkomen dat je te maken krijgt met vervelende bijwerkingen, wordt daarom aangeraden om voor het inhaleren eerst wat lucht in de ballon te blazen.

 

 

(80)