Meer plezier in je werk met effectief werken

Meer plezier in je werk met effectief werken

Je wilt meer plezier in je werk en toch al je taken en werkzaamheden gemakkelijk kunnen voltooien? Dan is het goed om eens te kijken naar je werkpatroon. Waarschijnlijk kun je nog een stuk effectiever werken dan nu het geval is. Met een aantal eenvoudige tips of een complete cursus kun je een stuk effectiever gaan werken en toch al je werkzaamheden af krijgen binnen je eigen planning.

Overzicht
Bij efficiënt werken hoort overzicht. Pas wanneer je je volledige controle en overzicht hebt over je werk kun je echt efficiënt werken. Ook is het goed om rust in je hoofd te hebben en meer focus te houden. Dit alles resulteert uiteindelijk ook in minder stress. Wanneer je met deze punten aan de slag gaat zul je merken dat je op termijn gemakkelijker en beter prioriteiten kan stellen. Hierdoor heb je meer werk gedaan in dezelfde periode en kun je spreken van een aantoonbare tijdwinst!

Lege inbox
Zorg ervoor dat je inbox iedere dag leeg is, dit werk superfijn! Hierdoor maak je niet alleen je hoeft leeg, maar ook je fysieke mailbox. Wanneer je een lege mailbox hebt, hoef je nooit een mailtje dubbel te lezen en stapel je bovendien het werk niet voor jezelf op. Hierdoor heb je ook meer grip op onderbrekingen of verstoringen. Je inbox is praktisch leeg en je kunt dus makkelijker extra werk handelen.

Plezier in je werk
Nog belangrijker dan echt efficiënt werken, is dat het voor jezelf ook veel oplevert. Uiteindelijk beleef je meer plezier aan je werk, omdat je efficiënter werkt, niet teveel door je hoofd blijft malen en je overzicht hebt op je werkzaamheden. Met een voldoen gevoel kun je naar huis en de volgende dag begin je met een schone mailbox en kun je weer verder gaan met efficiënt werken. Dat is nou een echt voorbeeld van time management.

(180)