Hoe fris ik mijn huidige keuken op?

Hoe fris ik mijn huidige keuken op?

Eens in de zoveel jaar kiezen mensen ervoor om de keuken van een nieuwe look te voorzien. Het zou kunnen dat de smaak is veranderd of dat de rest van het huis een ander uiterlijk heeft gekregen. Natuurlijk is het mooier als de keuken bij de rest van het huis past. Daarnaast kan het voorkomen dat je een nieuwe woning koopt en dat de keuken niet aan de eisen voldoet.

Sommigen zouden direct de huidige keuken eruit slopen en nieuw interieur aanschaffen, maar dat is niet altijd een noodzaak. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden waarmee je het huidige interieur tot iets moois kan omtoveren. Onderstaande ideeën kunnen hierbij een uitkomst bieden.

Andere achterwand of werkblad

In oudere huizen hebben keukens vaak nog een achterwand van tegeltjes. Het oogt in sommige gevallen ouderwets en daarom zou het een optie kunnen zijn om de tegels van de muur te slopen. Stuc de muur opnieuw en laat er andere tegels op maken. Ook zijn er mooie achterwanden van RVS, een spiegelwand of een spatplaat met glas te verkrijgen.

Hierdoor wordt de muur niet alleen goed beschermd, maar hij is ook gemakkelijk schoon te maken. Het vervangen van het werkblad zal de keuken er ook anders doen uitzien. Werkbladen zijn er veel verschillende kleuren en materialen te koop. Geef je de voorkeur voor kunststof of heb je liever beton, marmer of een houten werkblad? Zorg tevens dat de kraan en wasbak matchen.

Interieur van een nieuwe kleur voorzien

Naast het apparatuur in de keuken hebben ook de keukenkastjes een groot aandeel in de ruimte. Omdat ze zo aanwezig zijn hebben ze een grote invloed op de sfeer. Daarom kun je de keuken overspuiten om een geheel nieuw uiterlijk te creëren. Soms is dat niet nodig, want je kunt ook nieuwe frontjes voor de kasten kopen bij de leverancier.

(114)