Je eigen bedrijf? Start met een bedrijfsvideo!

Je eigen bedrijf? Start met een bedrijfsvideo!

Dit jaar hak je de knoop door: je begint je eigen bedrijf. Online Google je naar de beste checklist voor het starten van je eigen merk. Wat heb je nu nodig en waar moet je aan werken? Tijd om alles te verzamelen. Deze blog is er niet om je deze checklist te geven, prioriteiten stel je zelf. Wat ik je wel mee wil geven met het schrijven van deze blog is de prioriteit aan de bedrijfsvideo. Meestal staat deze onderop de lijst, maar ik pleit ervoor om vrijwel direct te beginnen met het ontwikkelen van een bedrijfsvideo? Waarom dat is en wat het nut is van een bedrijfsvideo, leg ik je in deze blog uit.

De wereld van de video
De wereld van de video is enorm en ontzettend uitgebreid. Dit is geen verrassing, iedereen kent de kanalen als YouTube en Vimeo. Deze merken draaien een miljarden business uit content gemaakt door en voor consumenten. De wereld van de video is zelfs zo groot, dat YouTube de tweede grootste zoekmachine is, alleen ingehaald door Google. Maandelijks heeft YouTube ruim één miljard aan unieke bezoekers op de site. Dat is ongeveer één op de twee internetgebruikers in de wereld. Laat nu het toeval zijn dat Google ook nog eens eigenaar is van YouTube. Samen hebben ze een ontzettend grote positie in de wereld van online content, vindbaarheid en zichtbaarheid van je merk.

Dit is ook gelijk de kracht waar je mee kan scoren. Natuurlijk weet je wel dat je met je eigen merk een website moet hebben en dat deze goed vindbaar moet zijn (Search Engine Optimization) en dat je kan adverteren in Google (Search Engine Advertising), maar er zijn ook veel mogelijkheden om organisch verkeer te trekken. Organisch verkeer houdt in dat bezoekers op een natuurlijke manier op je website terecht komen, door middel van het klikken op links en video’s die geplaatst zijn. Hier hebben we het dus niet over advertenties, waar je bewust betaald om bezoekers te krijgen op je website.

Door te werken aan je bedrijfsvideo, zet je jezelf in de zoekmachine van Google en YouTube. Hierdoor krijg je meer hits en bezoekers. Je wordt dus niet alleen gevonden in Google, de grootste zoekmachine, maar ook in YouTube, de tweede grootste. Nog meer kans op organisch verkeer naar jouw website.

‘Zonder wrijving, geen glans’
Bij het ontwikkelen van een bedrijfsvideo denken we altijd aan een hoge productiewaarde. We denken een nieuwe Disney productie te moeten maken en ja, dat is behoorlijk lastig. Maar dat is niet altijd waar. Hoe vaak komt het voor dat een reclame uiting of boodschap net iets langer blijft hangen als er iets is wat niet helemaal klopt? We zien en horen op een dag zoveel verschillende uitingen, dat het vrijwel onmogelijk is om ze allemaal in ons op te nemen. Juist degene die eruit springen, zijn de uitingen die blijven hangen. Dit kan wellicht omdat het een hele sterke boodschap in zit, maar misschien ook omdat er iets grappigs op opvallends in zit. Ik noem dit altijd: ‘Zonder Wrijving Geen Glans’.

Maar toch professioneel? Dat is prijzig!
Ja, dan komen we natuurlijk bij het kostenplaatje, want een bedrijfsvideo maken kost wel geld. Maar dit moet gezien worden als pure investering. Een bedrijfsvideo gaat langer mee, heeft meer impact en is makkelijker vindbaar.  Dit geeft je merk en je naam een flinke boost. Mensen zijn per definitie ook visueel ingesteld, dus zijn eerder geneigd een bedrijfsvideo te bekijken en zo alle informatie tot zich te nemen.

Maar als je naast de wrijving, toch wilt zorgen voor wat professionaliteit, is het altijd verstandig om met een professionele partij in zee te gaan. Het is gemakkelijk om een goed bedrijf te vinden, kies er daarom een waar je een goed gevoel van krijgt. Wanneer je op zoek bent naar een goed voorbeeld, neem eens een kijken op Bedrijfsvideo Den Haag van CueCreative.

Het belang van een bedrijfsvideo
Al met al, een bedrijfsvideo is zeer belangrijk geworden. Waar we voorheen uit de voeten konden met een mooie flyer, hebben we nu bewegend beeld tot onze beschikking. Nu Google en YouTube nummers 1 en 2 van zoekmachines zijn, is het ook verstandig om in beide gevonden te worden.

Maak een plan, bedenk wat je wilt uitstralen en wat je belangrijk vindt. Neem een professionele partij in dienst en schiet die bedrijfsvideo. Ik durf te wedden dat je deze binnen de kortste keren hebt terugverdiend.

 

(27)