Hoe krijg je een sfeervolle slaapkamer? En de voordelen hiervan

Hoe krijg je een sfeervolle slaapkamer? En de voordelen hiervan

In je slaapkamer ben je een vrij groot deel van de dag aanwezig, veel mensen kijken TV of een serie terwijl ze in bed liggen. Het is daarom wel fijn om een sfeervolle slaapkamer te hebben waar je een warm gevoel van krijgt. Het moet alleen niet weer zo gezellig worden dat je de hele dag in bed ligt! Dat is namelijk zonde met het (meestal) mooie weer dat er nu is.

Het is in de ochtend fijn om wakker te worden in een goede sfeer, ochtenden zijn namelijk al vervelend genoeg. Vooral in de winter als er lange donkere dagen zijn is het extra moeilijk om lekker wakker te worden, hierbij geven we je wat tips om je slaapkamer een leuke sfeer te geven zodat je meer energie hebt voor de rest van de dag!

  1. Een bankje aan het einde van je bed

Heb je altijd veel dingen in je kamer liggen? Dan is misschien een bankje aan het voeteneinde van je bed iets om neer te zetten, het geeft namelijk meer ruimte om dingen op te leggen (of schoenen eronder) en daarbij staat het ook nog chique.

  1. Een schilderij of foto

Heb je echt een super mooie vakantie foto? Of een leuk schilderij? Dan is dit een super goede aankleding om te gebruiken aan een grote lege muur. Je kan voor een paar tientjes al een leuke foto laten uitvergroten, dus het hoeft allemaal niet zoveel te kosten.

  1. Kleed over je bed

Het staat heel nice om een groot kleed aan het einde van je bed neer te leggen. Als je een nogal opvallend dekbed gebruikt neem dan een rustig kleed en bij een rustig dekbed juist weer een opvallend kleed. Het is belangrijk dat je een goede textuur kiest, op internet kan je leuke combinatie tips vinden hiervoor.

  1. Verschillende kleuren gebruiken

Het kan zo zijn dat de kleur van je slaapkamer bijdraagt aan de kwaliteit van je dutje. Als je bijvoorbeeld kalme kleuren gebruikt zoals groen, blauw en geel kan dit zorgen voor een betere nachtrust. Nou hoef je niet gelijk naar de winkel te rennen en de muur om te toveren in een regenboog. Maar je kunt er wel deels rekening mee houden als je dingen voor de kamer gaat kopen.

Als je net wat meer op zoek bent naar sexy of romantische sfeer in de slaapkamer dan is het goed om voor kleuren zoals donkerblauw en olijfgroen te gaan. Als je geen romantische of kleurrijke kamer wilt dan is blauw-grijs of een witte muur in combinatie met een printje ook leuk.

  1. Heel veel plantjes

Wat geeft nog meer een leuke sfeer? Juist, plantjes natuurlijk! Je kunt kiezen uit echte of neppe plantjes, als je vaak vergeet (of geen zin hebt) om de plantjes water te geven dan zijn de neppe natuurlijk de goede keus. Geen fan van nep en ook echt geen zin in een echte plant? Dan is een leuke cactus misschien een goede optie. Een cactus heeft namelijk echt bizar weinig water nodig. Plantjes maken het een stuk aangekleder in je kamer en zal dus veel extra sfeer geven.

  1. Lampjes

Nog meer sfeer nodig? Lampen zijn nog veel beter dan plantjes, bijna oneindig veel kleuren. Felle lampen, dim lampen, ledlampen van Nuled onder, boven of naast je bed. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  1. Het netjes houden

Zorg regelmatig voor een goede schoonmaak en ruim dingen zoals kleren regelmatig op. Dit zorgt voor meer rust en een betere sfeer.

(23)