Top 6 plekken om te zien in Delft

Top 6 plekken om te zien in Delft

Delft is een van de mooiste steden in Nederland. Het trekt jaarlijks ook enkele honderd duizenden bezoekers uit de hele wereld. Delft heeft ook een lange geschiedenis. Zo staat Delft bekend om de moord van Willem Oranje. Net als Willem Oranje zijn in Delft alle leden van de laatste jaren begraven in Delft. Ook heeft de stad veel bekendheid gekregen vanwege zijn kunst. Bijna iedereen kent wel het Delfts blauw die een geheel eigen karakter heeft binnen de kunstwereld. De stad staat ook bekend onder de studenten. Dankzij Technische universiteit die behoord tot de top van alle universiteiten in de Wereld trekt het studenten aan over de hele wereld. Wij zullen een top 10 van alle bezienswaardigheden van Delft voor u op een rijtje zetten.

1. Nieuwe Kerk en Oude Kerk

Deze kerk valt gelijk op in Delft met zijn torens. Deze kerk staat bekend om zijn paalgraven van bekende Nederlanders uit het geschiedenis. Denk hierbij aan namen zoals Maarten Tromp, Johannes Vermeer, Hugo de Groot en Willem van Oranje. Het leuke van deze kerk is dat je ook naar boven kan in een van de kerktorens. Je hebt dan een prachtig uitzicht over heel Delft.

2. Museum Prinsenhof

Vroeger was dit een Sint-Agathaklooster. Tegenwoordig is het ingericht als een museum. In deze klooster is ook Willem Oranje vermoord. Je kunt de kogelgaten nog steeds terug zien in de muren. Ook vind je hier allerlei informatie

3. Stadhuis van Delft

De stadhuis staat vlakbij het nieuwe kerk. Deze twee gebouwen geven het karakter weer van de Markt. Deze stadhuis is een van de meest gefotografeerde plek in Delft. Deze stadhuis is ook erg geliefd als trouwlocatie.

4. Vermeer

Vermeer kwam zelf uit delft. Hij staat bekend als een compositie schilder die graag gebruik maakte van zacht kleuren. Een van zijn bekendste schilderij is het ‘Meisje van de parel’. Deze schilderij hangt overigens niet in Delft maar in het Maurits huis in Den Haag.

5. Koninklijke Porceleyne Fles

Dit een is fabriek waar nog alle aardwerk van Delft Blauw nog met de hand worden beschilderd. Je kunt hier een leuke rondleiding krijgen en zien hoe het wordt gemaakt.

6. Standbeeld van Willem van Oranje

Ook wel Willem de Zwijger genoemd, heeft heel wat gevechten aangevoerd. Hij was een van de leiders tijdens de tachtig jarige oorlog. Het beeld is nog niet zo heel oud deze was gemaakt in 2001 door beeldhouwer Auke Hettema.

Delft is een grote stad. Mocht je niet heel veel van lopen houden. Dan kun je ook een Taxi Delft nemen die je overal naar toe vervoerd.

(48)