Het simpeler maken van communicatie

Het simpeler maken van communicatie

Hoe vaak heb je wel eens een krant gepakt die eigenlijk ver verwijderd was van je woordenschat en je expertise waarbij je eigenlijk heel benieuwd was welke woorden en nu gebruikt werden. Je kan natuurlijk een training volgen om je woordenschat te verbeteren. Het kan erg intimiderend zijn als je faalt om alle woorden in dit bericht en krant te begrijpen. De logica van het niet begrijpen van de woorden staat tegenover je eigen discipline en natuurlijk kennis. Als je je twijfels over hebt kan je simpelweg naar een bibliotheek gaan en diverse artikelen lezen of scannen die ver van je eigen woordenschat en vocabulaire verwijderd zijn.

Vaak willen academici verschillende ideeën hoe zij communicatie kunnen behandelen niet accepteren tegen hun eigen discipline in. Hoewel zij vrij intellectueel zijn kunnen ze vaak moeilijk of te weinig informatie overbrengen dat zij daadwerkelijk willen. De reeds overledene Richard Hamming heeft eens gezegd ‘ het doel van computeren is inzicht en geen cijfers’. Er is ook een veelzeggend gezegde die erg belangrijk is. Schrijven is communiceren, niet om te intimideren of jezelf te uiten. Natuurlijk is subtiel zijn en nuance erg belangrijk, maar alsmede ook duidelijkheid en het helder zijn in je woordenschat.

Het bericht is het bericht. Het is altijd gevaarlijk om een mening over iets te schrijven waarbij sommige mensen alleen maar kijken naar de highlights. Zoals het leven. Mijn doel is om de aandacht te vestigen naar belangrijkere vormen van communicatie.

Tegelijk continueren we onze onderzoeken in onze eigen discipline van het computeren. We moeten ook zeer effectief communiceren met onze collega’s in de kunst, de zorg, wetenschap, industrie, medici en publieke meningen.

(211)