Een Zakelijk Harnas: goede management- en communicatievaardigheden

Een Zakelijk Harnas: goede management- en communicatievaardigheden

In onze wereld kent iedereen het belang van het beheersen van goede (verbale) communicatie- en managementvaardigheden, vooral wanneer er wordt gewerkt met andere mensen of als er wordt gewerkt onder slechte omstandigheden. Voordat we verder kijken, moeten we eerst de totale betekenis van deze twee termen kennen. Als iemand goede managementvaardigheden bezit, is deze persoon in staat om een groep mensen onder controleren te houden of om deze groep een efficiënte begeleiding te geven. We beseffen ons ook allemaal het snelle succes van iedere ondernemer in deze wereld. Geld is een van de redenen van succes, maar er zijn veel meer (en misschien wel meer belangrijke) dingen die een goede ondernemer, een goede ondernemer maken. Goede ondernemers moeten ook in het bezit zijn van managementvaardigheden. Een waardig zakenman moet flexibel zijn om succes te hebben. Hij moet rekening houden met  dingen die voordelig kunnen uitpakken voor hem of voor zijn personeel. Een van de beste manieren om dit te doen is door training te geven waardoor het personeel een zeker niveau van ervaring bereikt. Door het geven van training, maak jij je eigen weg naar succes. Naast dat moet een goede manager ook volhardig zijn, zodat deze manager zwakheden kan weerstaan en altijd sterk zal zijn.

Verbale communicatievaardigheden

Nu zullen we het hebben over verbale communicatievaardigheden. Verbale communicatie is het verzenden en ontvangen van berichten, door gebruik te maken van de kracht van geluid en taal. Als we over de zakenwereld praten, moet een goede zakenman in staat zijn om anderen te overtuigen. Ook moet je objectief zijn bij het kiezen van zakenpartners. Onszelf verkopen aan klanten door overtuiging mag dan wel hard klinken, maar kan eenvoudig bereikt worden als iemand goede verbale communicatievaardigheden bezit. Door het gebruik van gesproken communicatie kunnen we dit bereiken. We kunnen u als tip geven om een cursus te volgen. We moeten wel op vocabulaire en toon letten; het is bewezen dat 90% van de grote complicaties ontstaan door de toon waarop iets gezegd is. Wat dat eigenlijk betekent, is dat de toon van onze woorden gelijk staat aan  wat we voelen op dat moment voor een bepaalde persoon of anders een bepaalde omstandigheid. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je jouw gevoelens en humeur onder controle krijgt in crisissituaties. Ook het vermogen om een situatie te voelen (is er een goede/slechte sfeer?) helpt om goed te handelen in deze moeilijke situaties. Voor de zakelijke wereld betekent dit dat, wanneer je iets presenteert aan een klant, een grote hoeveelheid kennis niet genoeg is. Het gaat er om hoe je ‘t product verkoopt. Je moet de klant het gevoel geven dat deze persoon echt iemand is aan wie je iets wilt verkopen.

Bovenstaande twee factoren zijn ontzettend belangrijk in zakelijke deals. Geld is natuurlijk ook een goed middel, maar deze middelen zijn menselijker.

(232)