Welke eetkamerstoelen kiezen?

Welke eetkamerstoelen kiezen?

We ontkomen er niet aan. Er komt een moment dat je een nieuwe inrichting nodig hebt en/of de eetkamer opnieuw moet worden ingericht. Welke eettafel en eetkamerstoelen kiezen we? Vaak horen bij een eettafel bijpassende stoelen maar dat hoeft niet natuurlijk. Het staat u uiteraard geheel vrij om bij een aangeschafte eettafel zelf de eetkamerstoelen te kiezen die u mooi vind. Wat natuurlijk wel belangrijk is, zitten de stoelen lekker en passen ze bij de rest van het interieur?

Welk soort eetkamerstoel?

Bij het kiezen van stoelen voor de eetkamer zijn er een aantal aspecten waar we rekening mee moeten/kunnen houden. Zo moeten we de vorm en soort stoel kiezen, de kleur en de hoogte. Het kiezen van de kleur heeft vooral te maken met smaak en of de stoelen qua kleur enigszins passen bij de rest van het interieur. Dat geldt in zekere zin ook voor de vorm en de hoogte van de eetkamerstoel. U moet in ieder geval goed en ontspannen kunnen eten aan de eettafel dus moeten uw eetkamerstoelen lekker zitten. In die zin is ook zitvlak een aspect waar u rekening mee moet houden bij uw keuze voor de juiste stoelen. Indien u een dure parketvloer heeft liggen of een vloer waar snel krassen op kunnen komen, dan is het raadzaam om onder de poten van iedere eetkamerstoel de welbekende beschermingsrondjes te plakken van rubber of stof. Zeker met jonge kinderen die nog wel eens willen wippen op de stoel of heen en weer schuiven, is dat een raadzaam advies.

Waar koopt u uw eetkamerstoelen?

Natuurlijk zijn er op internet talloze meubel webshops te vinden waar u terecht kunt voor mooie eetkamerstoelen, maar ons advies is toch om ook naar een fysieke winkel in de buurt te gaan om de eetkamerstoelen zelf uit te proberen door er een tijdje op te zitten. Tenslotte kan een bezoekje aan een woonboulevard best een leuk dagje uit zijn!

(126)