Boost je sales skills

Boost je sales skills

Een verrassend aantal startende ondernemers hebben weinig aanwijzingen waarom hun gerichte klanten hun producten of dienst niet zullen kopen. Zelfs als uw verkoop snel uit de starthekken zijn, zult u met weinig informatie over de kopers, uw verkopen aanvragen en zich vertragen en zult u veel tijd verliezen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Veel verkopers leiden aan het „Syndroom van de Schildpad & van de Hazen“ waar de verkoop snel begint, maar anderzijds worden de bedrijfseigenaars eigenwijs, denkend dat het allemaal wel gemakkelijk zal zijn. Maar alle verkoopervaring begint ergens. Dat is wanneer de langzame schildpad (uw concurrentie) overgaat om andere lijnen van verkoop te genereren. Natuurlijk kan je hiervoor een communicatietraining volgen.

Om uw verkoop inspanningen te verbeteren, concentreer dan op de belangrijkste bouwstenen van het verkoop succes en het verbeteren van uw verkoop. Misschien is het een misvatting van een service binnen de organisatie die een klant niet vermeld of vergeten is te vermelden zoals het annuleren van een afspraak etc. Deze gebeurtenissen kunnen altijd invloed hebben op de verkoop.

Neem daarom de tijd om de behoeftes van je klanten te leren kennen en te zien. Ook moet je goed de verwachtingen van hen bestuderen. Probeer ze om ze allemaal in een bepaalde spotlight te zetten. Hun zullen uiteindelijk de potentiele kopers zijn en het gaat allemaal om hun en niet om jouw. Probeer daarom goed te luisteren naar je klanten en je wordt misschien zelfs een probleem oplosser. Je zal zelfs buiten je rol kunnen vallen als verkoper van tijd tot tijd. Probeer met de klant mee te denken en goed hun behoeftes in te vullen. Gebruik duidelijke en heldere communicatie en ga problemen niet uit de weg. Service is het halve werk als deze goed en duidelijk wordt uitgevoerd.

Probeer relax te zijn en niet als een robot te praten. Informeel praat een stuk makkelijker als formeel.

(184)