Wat zijn de werkzaamheden van een Executive Assistant?

Wat zijn de werkzaamheden van een Executive Assistant?

De functie van een Executive Assistant (EA) verandert continu. Werkzaamheden die een Executive Assistant verricht zijn het bijhouden van de agenda’s, zakenreizen regelen en boeken, organiseren van vergaderingen, maken van afspraken en nog veel meer. Kortom, de functie als EA wordt steeds uitgebreider. Daarnaast zijn de taken erg belangrijk en cruciaal voor het bedrijf. Daarom is het verstandig om regelmatig bij te scholen. Volg bijvoorbeeld deze Executive Assistant Training in Amsterdam en leer alle vaardigheden voor het uitvoeren van de werkzaamheden van een moderne Executive Assistant.

Vaardigheden van een EA

Als Executive Assistant krijg je tegenwoordig steeds meer nieuwe taken, zoals bijvoorbeeld het trainen van administratieve medewerkers, evenementen organiseren en meer managers ondersteunen. Soms moet je zelfs beslissingen namens het bedrijf nemen. Dit vergt de nodige vaardigheden. Zoals bijvoorbeeld welbespraaktheid, onafhankelijkheid, georganiseerd werken en oog voor detail. Een goede Executive Assistant kan goed multitasken, prioriteiten stellen, delegeren en organiseren.

De juiste ondersteuning bieden

Simpel gezegd kan je de functie van een EA samenvatten dat zij hun baas moeten helpen om succesvol en productief te zijn. Als Executive Assistant moet je leren hoe het bedrijf werkt, voorkeuren van je manager onthouden en anticiperen om de behoeften van hem of haar. Een sterke professionele relatie opbouwen is erg belangrijk.

Hierboven hebben we al eens een training geadviseerd voor Executive Assistants. Het is in deze functie erg belangrijk om je vaardigheden continu te blijven verbeteren. Is het management actief op social media? Dan kan het volgen van social media cursussen je helpen om te groeien in de functie als EA. Daarnaast wordt het door het management vaak ook enorm gewaardeerd als je jezelf blijft ontwikkelen, vaak is hiervoor ook een budget beschikbaar. Ook voor je verdere carrière is het goed om continu te blijven leren en zo veel mogelijk certificaten binnen te halen.

(725)