Parket vloeren in regio Utrecht van betaalbare topkwaliteit

Parket vloeren in regio Utrecht van betaalbare topkwaliteit

Woonachtig in regio Utrecht en op zoek parket vloeren voor bijvoorbeeld je woning of appartement? Bekijk dan eens de mogelijkheden van AvanceFloors. AvanceFloors heeft een uitgebreid assortiment parket vloeren en verschillende verkooppunten rondom Utrecht.

Parket vloeren ook mogelijk met vloerverwarming

Ja! Het kan echt, vloerverwarming in combinatie met parket vloeren. En deze parket vloeren zijn ook verkrijgbaar in regio Utrecht. Tegenwoordig zijn de parketvloeren opgebouwd uit een eiken toplaag welke is verlijmd op een berken multiplex onderlaag. Deze combinatie zorgt voor stabiel geheel wat het mogelijk maakt om parket vloeren te combineren met vloerverwarming. Het rendement wat daarmee behaald kan worden is voor een parket vloer van 15 mm dikte 0,088 m 2 K/W en de warmte geleidbaarheid is 0,13 W/mK. Er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden om optimaal plezier te hebben van je vloerverwarming en parket vloer!

Waarom kunnen parket vloeren tegenwoordig wel met vloerverwarming gecombineerd worden en vroeger niet? Vroeger bestond de samengestelde parketvloer nog niet. Alle eiken parket vloeren die verkocht werden waren van massief eiken en bestonden uit 1 laag van ca 20 mm dikte. Dit was niet te combineren met vloerverwarming. Het risico dat deze parketvloer reageert op warmteveranderingen en luchtvochtigheid was erg groot. Tegenwoordig wordt er nog maar zelden voor deze parket vloer gekozen. Echter AvanceFloors heeft deze nog wel in haar assortiment, ook in regio Utrecht verkrijgbaar.

Voorwaarden parket vloeren icm vloerverwarming

Om optimaal te kunnen genieten van je parketvloer met vloerverwarming zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Het stookgedrag is erg van belang, des te constanter, des te beter. Te veel warmte kan bijvoorbeeld zorgen voor uitdroging en krimp van de eiken parket vloer. Snelle en grote schommelingen in temperatuur kunnen de parket vloeren beschadigen. Zorg er dan ook voor dat je de vloerverwarming op een constante temperatuur hebt staan. Creëer ook zo min mogelijk (of geen) verschil tussen dag en nacht temperaturen. Op deze manier hou je de parketvloer zo stabiel mogelijk en kun je onbezorgd blijven genieten van de parket vloer.

Wil je graag vloerverwarming, kunnen genieten van de voordelen en het comfort van parket vloeren en ben je woonachtig in regio Utrecht? Bekijk dan ook eens het assortiment parket vloeren van AvanceFloors. AvanceFloors heeft een uitgebreid assortiment parket vloeren die bij onze verkooppunten rondom Utrecht verkrijgbaar zijn. Voor iedere stijl en ieder budget

(31)