Vacatures voortgezet onderwijs vinden

Vacatures voortgezet onderwijs vinden

In het voortgezet onderwijs zijn er veel verschillende banen te vinden. Dit is natuurlijk ook logisch omdat er voor ieder vak al een of meerdere docenten moeten zijn en dan heb je nog de facilitaire medewerkers, het management, de directie, en ga zo maar door. Bovendien zijn er zo’n 660 scholen te vinden die algemeen voortgezet onderwijs aanbieden. Dit betekent ook dat er erg veel verschillende vacatures beschikbaar zijn. Met name in de tekortvakken zijn er erg veel vacatures beschikbaar.

Aantal vacatures neemt toe

De laatste jaren zijn er steeds meer vacatures voortgezet onderwijs bij gekomen. De verwachting is dat deze toename alleen nog maar meer zal worden. Dit komt doordat veel docenten de komende jaren met pensioen gaan, waardoor er dus veel banen bij zullen komen. Ook zullen de tekortvakken nog wel blijven bestaan. Dit zijn vakken als natuurkunde, wiskunde, biologie en talenvakken als Nederlands, Frans, Engels en Duits. Het is erg lastig om vakbekwame docenten te vinden voor deze vakken, waardoor er de komende jaren zeker veel vraag naar deze docenten zal zijn.

De zoektocht naar vacatures voortgezet onderwijs

Wanneer je net bent afgestudeerd als docent of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging als docent zal je veel vacatures tegenkomen. Wanneer je start met de zoektocht is het dan ook belangrijk om even een lijst op te stellen met alle wensen en eisen vanuit jouw kant. Waar moet de school bijvoorbeeld gevestigd zijn (in welke regio)? Welk vakgebied? Welk opleidingsniveau wil je gaan lesgeven, is dit vmbo, havo of vwo? En welke klas? Zodra je dit in kaart hebt gebracht is het zoeken naar vacatures in het voortgezet onderwijs een stuk gemakkelijker. Nu kan je erg gericht op vacaturesites gaan zoeken of in Google naar passende vacatures. Zoek bijvoorbeeld op “docent + vak” en de plaatsnaam waarin je wil werken. Dit zorgt ervoor dat je veel minder resultaten zal krijgen, maar wel veel specifiekere resultaten. Dit vergemakkelijkt jouw zoektocht enorm.

(101)