Barbecueën met de Big Green Egg tijdens WK voetbal

Barbecueën met de Big Green Egg tijdens WK voetbal

De zomer is in aantocht, maar ook het WK gaat bijna weer van start. De idealen gelegenheid om de barbecue weer tevoorschijn te toveren. Tijdens het voetbal kijken is het niet prettig om te koken. Een goal missen is ook zeker niet te bedoeling. Daarom is barbecueën de oplossing. Het is een kwestie van de barbecue aanmaken, dit verschilt per barbecue, om het vervolgens op temperatuur te laten komen. Wanneer het een elektrische barbecue is gaat dit vrij snel. Een houtskool barbecue heeft meer tijd nodig. Vervolgens kan het vlees erop en het enige punt waarop gelet moet worden is dat het vlees niet aanbrand. Uiteraard zijn er barbecues waarmee de temperatuur goed gereguleerd kan worden zodat aanbranden bijna onmogelijk is. Voor inspiratie kunt u kijken op: http://www.greeneggtotaal.nl/small.

Buitenkeuken

De echte barbecuefanaat heeft een buitenkeuken. Zo kan alles buiten bereid worden en is er ook genoeg ruimte om dit te doen. Staat de TV of hangt er een scherm buiten waarop de wedstrijd te zien is? Dan hoeft niemand iets te missen van de wedstrijd, aangezien alle voorbereidingen gewoon buiten kunnen. Een kleiner alternatief is een betonnen barbecue. Deze barbecue heeft vaak een vaste plek in de tuin. Een betonnen barbecue kan in de winkel worden aangeschaft maar vaak kiezen mensen er ook voor om er zelf één te maken. Voor deze barbecue gebruikt men houtskool of briketten. Een betonnen barbecue is een mooie toevoeging voor de tuin. Het is een soort openhaard maar dan voor buiten. Het is tevens een heerlijke warmte bron voor als het s ’avonds afkoelt. Zo wordt buiten voetbal kijken een warme en aangename ervaring.

Score

Maak van het WK een feestje. Nodig vrienden uit en score bij iedereen met heerlijk bereid vlees. Want als Nederland niet scored moet iemand dat die avond wel doen. Sta niet buitenspel en score met een top barbecue. Gegarandeerd raak, waarschijnlijk rechtsboven in de hoek.

(110)