Stropdassen voor elke gelegenheid

Stropdassen voor elke gelegenheid

Stropdassen kunnen op veel verschillende gelegenheden worden gedragen. Natuurlijk is het dragen van een stropdas niet bepaald praktisch wanneer je bijvoorbeeld werkzaam bent in de bouw. Toch zijn stropdassen echte musthaves voor iedere man. Ook wanneer je geen stropdas om hoeft naar het werk toe. In dit blogartikel worden allerlei gelegenheden besproken waarbij stropdassen niet mogen ontbreken.

Bruiloften

Wanneer je naar een bruiloft gaat is het altijd goed om als man een stropdas te dragen. Dit geldt met name voor bruiloften waarbij er een nette en chique dresscode is. Hierbij is het namelijk niet de bedoeling dat je aankomt met je spijkerbroek, blouse en colbertje. Daarbij kan je altijd beter overdressed zijn dan underdressed. Dus wanneer je een bruiloft hebt van een dierbare, draag dan ook altijd een stropdas! Zorg ervoor dat de stropdas ook past bij de outfit. Er zijn veel verschillende kleuren stropdassen te vinden en een stropdas blauw doet het eigenlijk altijd wel goed. Blauw kan namelijk met vrijwel ieder pak en blouse worden gecombineerd.

Zakelijke gelegenheden

Bij sommige zakelijke gelegenheden wordt het van je verwacht dat je een stropdas draagt. Dit hoeft lang niet altijd zo te zijn, maar zorg ervoor dat je altijd een stropdas draagt wanneer dit van je verwacht wordt. Inventariseer van te voren even om welk soort klant or partner het gaat en of ze iemand strak in pak met een stropdas verwachten. Hiermee voorkom je dat je een flater slaat.

Gala’s en black tie feesten

Natuurlijk mag de stropdas ook niet ontbreken op gala’s, black tie feesten en andere feesten met een chique dresscode. Vaak kom je zelfs zonder stropdas niet eens binnen! Deze feesten hebben namelijk een strikte dresscode en wanneer je hier niet aan voldoet mag je dan ook niet naar binnen. Laat je dus goed informeren of een stropdas verplicht is. Ook hier geldt dat je kiest voor de juiste kleur stropdas zodat alles goed bij elkaar staat.

(145)