Waarom ogen laten laseren?

Waarom ogen laten laseren?

Waarom zou je je ogen laseren?
Als je lenzen en / of je bril zat bent kun je er voor kiezen om je ogen te laseren. Jammer genoeg kan niet iedereen een ooglaserbehandeling ondergaan. Het is daarom noodzakelijk dat je eerst een afspraak maakt bij de oogarts om te achterhalen wat er mis is met je ogen. Wanneer de schade hersteld kan worden kan er overwogen worden om een laserbehandeling te ondergaan. Je ogen kunnen pas gelaserd worden wanneer ze niet meer veranderen (dus slechter of in sommige gevallen beter worden). Op een bepaald moment zullen ogen voor een langere periode niet meer veranderen. Sommige oogartsen kunnen je dan een ooglaserbehandeling aanraden. Als je de behandeling ondergaat, terwijl je ogen nog veranderen, heb je kans dat je na een bepaalde tijd je zicht mindert. Hierdoor zal je alsnog een bril of lenzen moeten dragen om goed te kunnen zien.

Het risico van een oog laser behandeling
Net als de meeste operaties brengt een ooglaserbehandeling, zoals de lasek ooglaserbehandeling diverse risico’s met zich mee. Een oog laser behandeling blijft daarom altijd een operatie waarbij je kans hebt dat het mis kan gaan. Gelukkig is de kans niet heel groot, maar toch bestaat de kans dat er iets mis kan gaan. Een ervaren oogarts zal daarom altijd één oog per behandeling behandelen. Op deze manier kan een patiënt niet geheel blind raken.

De kans dat een oog laser behandeling fout kan gaan is minimaal. De oog laser behandeling ( Pta wavefront ) is immers bij vele miljoenen mensen gelukt. De oogartsen van bijvoorbeeld een land als Turkije zijn van goed niveau doordat ze vele ingrepen hebben gedaan. Hierdoor kun je ook de kosten drukken wanneer je gaat voor een dergelijke behandeling in Turkije. Natuurlijk moet je eerst goed en gedegen onderzoek naar het desbetreffende ooglaser centrum doen voordat je zo’n belangrijke beslissing kunt maken.

(122)