Stevig stappend naar het werk? Bereid je voor op de risico’s!

Stevig stappend naar het werk? Bereid je voor op de risico’s!

Wanneer je de risico’s van je werkzaamheden goed kent, ben je in staat om je er perfect op voor te bereiden. Kies de onderdelen van je perfecte werkuitrusting dan ook zorgvuldig uit!

Waakzaamheid is altijd een groot goed. Maar wanneer een ongeluk in een klein hoekje zit al helemaal! Natuurlijk kun je niet alle ongelukken voorkomen maar jezelf optimaal beschermen is wel degelijk mogelijk. Combineer daarom altijd veiligheid met comfort en bewegingsvrijheid. Scherven, vonken en andere projectielen kunnen je niks maken wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen. Ook aan iedere situatie in jouw sector is altijd wel een mouw te passen, letterlijk en figuurlijk. Kortom, laat niets aan het toeval over, wees je bewust van alle risico’s en kies betrouwbare kledingstukken en accessoires uit om zorgeloos aan je werkdag te kunnen beginnen.

Hoofd koel houden

Koel? Ook heel! Door een pet te dragen ben je direct herkenbaar voor je collega’s, klanten en buitenstaanders. Zeker wanneer er op dit hoofddeksel een logo van het bedrijf waar je werkt prijkt. Je bent er echter niet snel mee beschermd tegen allerlei gevaren. Kou misschien. Maar daarvoor kun je beter een muts dragen. Zo wordt werken in de buitenlucht een stuk comfortabeler. En wat te denken van die opslagplaatsen waar het woord ‘verwarming’ behoorlijk inheems overkomt? We zijn er allemaal wel geweest. We weten hoe het voelt. Maar om je voor de gevolgen van grotere ongelukken te behoeden zul je echt een veiligheidshelm nodig hebben. Ook in jouw maat is dergelijke bescherming beschikbaar!

Oog om oog

Door splinters en vonken kun je tijdelijk verblind raken. Maar ze zijn ook in staat om al dan niet permanente schade toe te brengen! Wanneer in jouw vak de bescherming van je ogen zeer hoog in het vaandel staat, is een veiligheidsbril uiteraard onmisbaar. Je hebt een keuze uit verschillende soorten en maten. Zo zijn er onder andere typen die ook van boven én onderaf tegen letsel beschermen! En dat zijn uiteraard niet de enige risico’s voor het gezicht. Met gelaatsbeschermers en lasmaskers maken vonken en splinters al helemaal geen kans om je kwetsuren toe te brengen. En wanneer je werkt met fijnstof kies je uiteraard voor een filtermasker van een zo hoog mogelijke kwaliteit!

Wie de schoen past…

…mag van geluk spreken! Zeker wanneer die ook nog eens heel erg lekker zit en voldoet aan de veiligheidseisen van zijn of haar beroep. Zo zijn stalen neuzen in de meeste gevallen verplicht voor de bouw, scheepvaart en installatietechniek. Uiteraard is ook comfort tijdens het uitvoeren van je taken erg belangrijk. De effecten die vocht op je voeten kunnen hebben zijn bijvoorbeeld niet mals. Maar hier hoef je helemaal geen last van te hebben! Kies voor werkschoenen van waterafstotend leer om toch nog een soort van droog over te komen. Wanneer jij zorgeloos én comfortabel je werk kunt doen, wil iedereen wel in jouw schoenen staan!

(41)