Omscholen doe je zo

Omscholen doe je zo

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die niet meer aan het werk zijn. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. De huidige economie is natuurlijk een struikelblok waar veel mensen tegenaan lopen. In vrijwel elke sector wordt het steeds moeilijker om aan een baan te komen. De werkloosheid neemt steeds meer toe, al is er af en toe wel een lichte waar te nemen. Maar voor veel mensen is het leed al geschied. Deze mensen hebben geleerd voor een functie of beroep waarin het moeilijk is om een nieuwe baan te vinden omdat deze simpelweg niet voor het oprapen liggen. Dan kun je blijven wachten, maar je kunt er ook voor kiezen om omscholing te volgen. Met omscholing zorg je er voor dat je een andere functie of een ander beroep kunt uitoefenen.

Omscholing

Jezelf om laten scholen kan een hele stap zijn. Vooral als je het doet omdat je geen andere keus hebt. Is het wel je eigen keus, bijvoorbeeld omdat je je huidige baan niet leuk meer vindt dan kun je jezelf natuurlijk ook laten omscholen. Op deze manier stap je al heel anders in het omscholingsproces en is het geen noodzaal. Maar op het moment dat je het wel moet dan is de situatie al heel anders. Er zijn een aantal zaken waar je rekening moet houden.

  • Omscholing kost geld: afhankelijk van je opleiding kan het bedrag oplopen van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.
  • Omscholing kost tijd: ongeacht welke studie je gaat volgen, het kost altijd tijd. Als je geen werk meer hebt dan hoeft dit niet perse een probleem te zijn, maar ben je nog aan het werk dan moet je in je avond- en weekeinduren toch tijd maken om te studeren.
  • Omscholing kost moeite: naast tijd en geld is omscholing niet iets waar je licht mee om moet gaan. Zeker als je al een tijd uit de schoolbanken bent kost het de nodige moeite om alles geleerd te krijgen. Het is natuurlijk wel je doel om het te halen, je wilt natuurlijk een nieuwe baan, dus moet het geen probleem zijn dat je er moeite in stopt.
  • Kies de juiste opleiding: kies een opleiding die bij je past. Dan vindt je het niet erg dat het tijd en moeite kost. Weet je niet precies wat je wilt doen? Laat je dan adviseren door een loopbaancoach, zij kunnen er samen met jou uitkomen waar je interesses en kansen liggen.

Opleider

Een opleiding kiezen die bij je past is moeilijk. En je wilt natuurlijk dat je na je opleiding een kans hebt op de arbeidsmarkt. Bij Fabius Opleidingen kun je uit verschillende opleidingen kiezen, vaak hoef je niet eens lang te studeren voor je een diploma haalt. Je kunt al in zes maanden een diploma op zak hebben. Meer informatie over omscholing of een re-integratieopleiding? Lees dan verder op:
http://www.fabiusopleidingen.nl/reintegratie/

(79)