KPI’s overzichtelijk maken

KPI’s overzichtelijk maken

Uw bedrijf heeft natuurlijk bepaalde doelen en doelstellingen. Middels KPI’s, ofwel Kritieke Prestatie Indicatoren is het mogelijk om de resultaten van de (online) marketingactiviteiten bij te houden. De resultaten zijn namelijk meetbaar en vast te leggen middels KPI’s.

KPI’s bepalen

Het kan voor veel bedrijven moeilijk zijn om de juiste KPI’s te bepalen. Welke KPI’s belangrijk zijn hangt sterk af van het doel van de website en bijvoorbeeld de social media kanalen die gebruikt worden. Websites hebben allemaal een ander doel. Primaire doelen van websites kunnen onder andere zijn verkopen van producten, genereren van leads, zorgen voor branding of publiceren van content. Voor al deze doelen zijn verschillende KPI’s van belang. Middels analytics software is het mogelijk om doelen te meten. Maar als je gebruik maakt van nog meer online kanalen als bijvoorbeeld twitter dan wil je ook hiervoor KPI’s opstellen. Je wilt namelijk inzichtelijk hebben of je berichten een bepaald doel bereiken. Dit kan door per hashtag te meten. Alleen nu moet je al je website analytics gegevens bijhouden en die van twitter. En bij elk kanaal of doel wordt het onoverzichtelijker.

Om alle KPI’s overzichtelijk weer te geven heeft CYFFER een online marketing dashboard ontwikkeld waarin alle KPI’s in één overzicht weer te geven zijn. Koppelingen met uw website, YouTube kanaal, Adwords campagnes en social media als Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn en Pinterest zorgen ervoor dat alle data voorhanden is.

Dashboard

Het online dashboard wordt volledig naar wens ingericht en is binnen een week te gebruiken. Het dashboard wordt gekoppeld met uw databronnen en KPI’s worden ingesteld. Hierdoor kunt u precies de online doelstellingen monitoren. Gegevens van uw website, social media kanalen en online campagnes worden overzichtelijk in één KPI dashboard. Het dashboard werkt op uw computer, tablet en smartphone en u heeft dus altijd alle gegevens bij de hand. Met deze resultaten kunt u dus precies zien welke campagne werkt, of juist niet.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van het online dashboard kunt u kijken op:
http://www.cyffer.nl/features/

(82)