Slimme buitenbeveiliging

Slimme buitenbeveiliging

De technologie in buitenbeveiliging voor onder andere bedrijven heeft de laatste jaren een flinke sprong gemaakt. Voorheen was buitenbeveiliging alleen een simpel hek om je terrein af te schermen en werden wat later de eerste camera’s toegevoegd. Op dit moment is de techniek gelukkig een stuk verder en zijn er allerlei verbeteringen die ervoor zorgen dat potentiële indringers buiten gehouden worden. Enkele producten voor buitenbeveiliging:

  • Hekwerk
  • Toegangssystemen
  • Toegangscontrole
  • Detectiesystemen
  • Camerasystemen

Hekwerk

Hekwerk vormt de basis voor de buitenbeveiliging van bedrijven. Het hekwerk kan als eerste barrière gezien worden die het moeilijk maakt voor onbevoegden om het terrein te betreden. Afhankelijk van het bedrijf of terrein en de behoefte zijn er verschillende typen hekwerken beschikbaar. Voor nagenoeg alle toepassingen is er een hekwerk die geschikt is.

Toegangssystemen

Een hekwerk alleen is niet geschikt om het terrein af te sluiten. Er moeten ook medewerkers en genodigden op het terrein kunnen komen. Om inkomende en uitgaande bezoekersstromen te beheersen is een goed toegangssysteem nodig. Een schuifpoort, speedgate, draaipoort, slagboom of een tourniquette zijn enkele mogelijkheden.

Toegangscontrole

Toegangscontrole zorgt ervoor dat de identiteit van personen vastgesteld kan worden. Hierdoor kunnen ze zich al dan niet toegang verschaffen tot het terrein. Er zijn verschillende oplossingen voor toegangscontrole, onder andere via kaartlezers, intercomsystemen en afstandsbediening. Met gebruik van toegangscontrole is het makkelijk om in kaart te brengen welke personen zich op het terrein of in het gebouw bevinden.

Detectiesystemen

Detectiesystemen leiden tot een verhoogd afschrikeffect en een hogere pakkans van degene die in willen dringen. Door detectiesystemen onderdeel van je buitenbeveiliging te laten zijn is het mogelijk om schade te voorkomen. Je hebt hierbij een keuze uit hekwerkdetectie en ruimtelijke detectie. Bij hekwerkdetectie worden de hekken onder spanning gezet. Als iemand spanning krijgt schrikt hij niet alleen, maar is er een precieze lokalisering mogelijk.

Camerasystemen

Camerasystemen kunnen op meerdere manieren bijdragen aan de beveiliging van het bedrijfsterrein. Als er een daadwerkelijke inbraak is geweest is het mogelijk om daders in beeld te krijgen. Op het moment dat een inbraakpoging nog niet is gelukt en het camerasysteem is verbonden met het alarmsysteem kunnen beveiligingsdiensten direct zien dat er daadwerkelijk een inbraakpoging gedaan wordt als er een melding komt. Hierdoor kunnen ze sneller in actie komen.

Systeem

Door de ontwikkelingen in techniek kunnen al deze systemen aan elkaar gekoppeld worden om zo een complete buitenbeveiliging te creëren. Voor meer informatie ga naar: Buitenbeveiliging.nl

(100)