Mobiele provider

Mobiele provider

De laatste jaren is de techniek snel vooruit gegaan. Eind vorige eeuw wilde niemand eraan dat de mobiele telefoon zijn intrede zou maken en de digitalisering van start zou gaan. Tegenwoordig is er haast niemand die nog zonder mobiele telefoon kan. En ook de techniek van de mobiele telefoons is aan het veranderen. Waar voorheen de telefoons nog groot en lomp waren hebben ze nu een stijlvol design. En belangrijk, je kunt er niet alleen mee bellen. Sinds de smartphone zijn intrede heeft gemaakt en populair is gemaakt door Apple’s iPhone is het aandeel hiervan flink gegroeid.

Smartphone

De smartphone heeft ervoor gezorgd dat de focus van mobiel bellen verlegd is naar mobiel internet. Altijd en overal op het net kunnen surfen is de gedachte. Je mail controleren, informatie opzoeken of Facetimen. Tegenwoordig is er weinig wat je niet met een mobiele (smart)phone kunt doen. Maar de opkomst van smartphones is met beperkingen gekomen. Zo was in het begin mobiel internet zo traag dat je er niet veel mee kon doen. Tegenwoordig gaat alles gelukkig een stuk sneller. De mobiele providers hebben hun netwerken verbeterd en zijn continue bezig om deze sneller te maken. Na de eerste versies van het mobiele internet is 3G gekomen. Dit maakt het een stuk sneller. Tegenwoordig zijn er een aantal providers die op hun netwerk 4G aanbieden, maar nog niet iedereen heeft het al standaard leverbaar omdat niet elk netwerk hiervoor geschikt is.

Kosten

De komst van het mobiele internet heeft ook de nodige kosten met zich meegebracht. Omdat veel mensen overstapten van sms naar diensten als Whatsapp, welke via internet gaat, hebben providers hier minder inkomsten van en die willen ze terughalen door andere diensten prijziger te maken. Door internet beperkt aan te bieden, of de snelheid na een bepaald verbruik te verlagen zodat het bijna onbruikbaar is proberen ze ervoor te zorgen dat consumenten een duurder abonnement te verkopen. Tot een nieuwe provider zijn intrede op de markt maakte. Robin Mobile heeft drie pakketten waaruit je kunt kiezen. Het enige verschil is de datasnelheid. Maar je kunt er echt onbeperkt mee bellen, sms’en en internetten. Doordat providers als Robin Mobile op de markt verschijnen worden andere providers op de feiten gedrukt. Ze moeten meewerken met onbeperkte abonnementen en lagere kosten, anders raken ze klanten kwijt.

(80)