Een boek laten drukken

Een boek laten drukken

Een boek schrijven is een proces waar veel tijd in gaat zitten. Het schrijven en controleren van de tekst zijn een aantal die veel tijd in beslag nemen. Wanneer je een schrijver bent en je hebt een boek geschreven, dan komt er na dit proces een volgend traject wat je ingaat. Het traject om een boek te laten drukken is een traject waar veel aspecten bij komen kijken.

Een boek moet goed passen bij het beeld wat je in hoofd hebt dus er zijn zaken waarover je goed advies kunt gebruiken. Aspecten waarover je moet nadenken zijn bijvoorbeeld de cover van een boek, hoe de afwerking moet zijn, en welke soort papier er moet komen in het boek. Allerlei vragen waarbij je hulp kunt gebruiken.

Een tijd geleden stond ik voor de keuze om een drukkerij te benaderen die mij kon helpen bij dit proces. Er zijn veel partijen die een boek kunnen drukken. Een partij vinden die je tijdens dit traject kan helpen is unieker en lastiger te vinden. Uiteindelijk hoorde ik via een connectie over een drukkerij. Een drukkerij die tijdens het gehele traject kan helpen en zo veel zorgen uit handen kon nemen. Ik heb contact opgenomen met deze partij en een oriënterend gesprek gehad over het laten drukken van een boek. Een boek is niet alleen het drukken maar ook de nabewerking. De drukkerij heeft me geholpen bij keuzes maken en voorzien van advies. Het heeft geleid tot een boek dat naar wens was. Het is belangrijk om een partij te vinden die ervaring en kennis heeft om je te helpen bij keuzes maken en het coördineren van dit traject.

(69)