JJ Kortlevers – Nieuws uit Friesland

JJ Kortlevers – Nieuws uit Friesland

Naast de bekende nieuwswebsites komt JJ Kortlevers met een compleet nieuwe website waar dagelijks de nieuwsberichten uit Friesland op worden gepost. Door de blog een rustige en duidelijke uitstraling te geven wil JJ Kortlevers snel en duidelijk de lezer kunnen informeren. Er is in overleg gekozen om de blog in het Nederlands te schrijven. Volgens JJ Kortlevers is hier mede voor gekozen om de drempel van de blog laag te houden, ‘’de blog moet ook toegankelijk zijn voor mensen die minder begaan zijn met de Friese taal of deze überhaupt niet beheersen.’’ Veel mensen zijn geïnteresseerd in lokaal nieuws, maar hoeven niet steeds berichten te lezen van nieuws wat niet bij hen in de regio speelt.’’ Om een duidelijke basis te vinden hebben we besloten om het nieuws in een blog-vorm te plaatsen, zodat het laatste nieuw automatisch bovenaan komt te staan. JJ Kortlevers haalt zijn nieuwsberichten zelf van het internet of wordt gecontacteerd door mensen die nieuwstips doorgeven. Omdat er bijna geen kosten zijn heeft JJ Kortlevers er voor gekozen om reclame weg te laten. Dit willen ze gebruiken als argument wanneer mensen hen vragen waarom ze voor nieuws juist zijn blog moeten bezoeken. Het idee om deze blog te koppelen met twitter of facebook wordt meteen van tafel geveegd door JJ Kortlevers die als eigenaar het niet ziet zitten om veel tijd te steken in het posten van nieuwsberichten op social media. Hierbij onderbouwt JJ Kortlevers zijn mening met het feit dat hij zijn nieuwsberichten daar niet ‘belangrijk’ genoeg voor vind.

Waar haalt Kortlevers de tijd vandaan? De blog wordt beheerd door  JJ Kortlevers en vier vrienden. Ook willen zij de inwoners helpen door nieuwsberichten te posten die bijvoorbeeld in het dorp bij de supermarkt op een bord hangen, bijvoorbeeld als uw hond of kat vermist is. ‘’We kunnen de kracht van het internet gebruiken om onze medemens bij te staan. Dit is voor ons een kleine moeite, maar kan veel betekenen’’ aldus JJ Kortlevers.

De link van hun nieuwe blog is http://www.jj-Kortlevers.nl  U kunt contact met de schrijvers opnemen door op de link te klikken en dan naar het kopje ’contact’ te gaan.

(88)