De verschillende Qlikview oplossingen

De verschillende Qlikview oplossingen

Qlikview kan voor verschillende dingen een oplossing bieden. Zo kunnen er oplossingen geboden worden voor import, export, reporting, het maken van dashboards en kan het programma gebruikt worden voor het verbeteren van de informatie voorziening.  In dit artikel worden kort de verschillende mogelijkheden per onderdeel toegelicht.

Te beginnen met het importeren van data
Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat data juist en op de goede manier in Qlikview wordt geïmporteerd. Zonder correcte data wordt het namelijk lastig om de juiste conclusies te trekken. Tevens kan het ook erg gevaarlijk zijn als verkeerd data wordt ingeladen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat verkeerde data wordt weergeven. In het ergste geval wijkt de data af van de werkelijkheid en worden verkeerde conclusies getrokken.

Het zorgen voor overzichtelijke rapportages
De volgende stap is ervoor te zorgen dat de gegevens op de juiste manier in rapportages wordt weergeven. Door middel van Qlikview kan data overzichtelijk op een juiste manier worden weergeven.

De derde fase het zorgen voor key performance indicators
Het koppelen van doelstellingen aan de daadwerkelijk gerealiseerd omzetten en afzetten is belangrijk. Op deze manier kan er snel en correct worden bijgestuurd.

het maken van een passend dashboard
Zodra de gegevens goed worden verwerkt en duidelijke indicatoren zijn bepaald, is het belangrijk om te zorgen voor een duidelijk dashboard waar de gegevens overzichtelijk worden getoond. Dit dashboard is dynamisch waardoor er steeds veranderingen plaatsvinden in het dashboard. Op deze manier blijven altijd de meest actuele gegevens zichtbaar.

De laatste fase, het exporteren
Tot slot is het mogelijk om de gegevens te exporteren, naar bijvoorbeeld Excel of een ander soort programma formaat. Ook kunnen bijvoorbeeld de grafieken en gegevens geknipt en geplakt worden in PowerPoint of een ander presenteer programma.

Qlikview kan voor verschillende problemen een goede oplossing bieden. Het is namelijk erg belangrijk om ook in te toekomst te zorgen dat je ten all tijden voorzien bent van de juiste gegevens.

(136)