Letselschade en schadevergoeding

Letselschade en schadevergoeding

Men komt in aanmerking voor schadevergoeding als dit veroorzaakt is door een derde partij en deze partij is daarvoor aansprakelijk. Deze schade kunt u op verschillende manier oplopen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een verkeersongeluk, bedrijfsongeval maar ook door mishandeling. De schade die hier ook onder valt is schade door een ondeugdelijk product. De schade die men oploopt is vaak groot. Er is lichamelijk letsel maar vaak is er ook grote financiële schade. Vooral bij een verkeersongeval kunnen de financiële consequenties vaak hoog oplopen. We kunnen wel stellen dat elke vorm van schade narigheid met zich mee brengt waar u niet op zit te wachten. Om u een beetje op weg te helpen geeft dit artikel wat achtergrond informatie over de soorten letselschade.

Soorten letselschade

Er zijn vele soorten letsel die u op kunt lopen tijdens een ongeval. Een veel voorkomend letsel is het letsel dat ontstaat bij een ongeval. Bij een ongeval wordt het lichaam met grote snelheid naar voren geduwd door de klap. Klachten die dan vaak voorkomen zijn nek klachten en rug klachten. Dit wordt ook wel een whiplash genoemd. Dit is een voorbeeld van een lichamelijk letsel. De klachten kunnen naar verloop van tijd wel steeds ernstiger worden.

De klachten kunnen zelfs zo erg worden dat normaal werken geen optie meer is. Dan kan deze vorm van letsel uitmonden in een financieel letsel. Op het gebied van lichamelijk letsel en financieel letsel zijn er nog veel meer soorten letsels. De financiële gevolgen hierin lopen erg uiteen. Enkele veel voorkomende letsels zijn botbreuken, brandwonden, hoofdletsel, nekletsel en psychische schade.

Het advies bij letselschade

Zoals u kunt lezen in de voorgaande paragraaf zijn er veel verschillende soorten schade met vaak ingrijpende gevolgen in uw leven. Ook blijvend letsel kan soms niet voorkomen worden. Als slachtoffer moet je dan met het letsel leren te leven. Het is daarom van groot belang dat de financiële kant van het probleem goed geregeld is.

(93)