Commercieel medewerker binnendienst

Commercieel medewerker binnendienst

Wat is een commercieel medewerker binnendienst? Het is een mondvol maar het komt erop neer dat je medewerker bent voor een bedrijf welke producten of diensten verkoopt. Het verschil tussen binnen- en buitendienst is dat je bij binnendienst werkt vanuit kantoor en bij buitendienst ga je langs (potentiële) klanten.

Taken van een commercieel medewerker (binnendienst)

Als commercieel medewerker binnendienst heb je contact met klanten. Dit kan via de telefoon, e-mail of op kantoor en je zult veel moeten regelen. Buiten het contact met klanten heb je ook veelvuldig contact met je collega’s binnen en buiten. Je zult communicatief vaardig moeten zijn en klantvriendelijk.

Taken

  • Je adviseerd klanten
  • Uitwerken van offertes
  • Afspraken maken met klanten
  • Helpen bij verkoop en marketing acties

Als commercieel medewerker (binnendienst) ondersteun je het bedrijf bij heel het commerciële proces. Het is belangrijk dat je de juiste mensen weet in te schakelen en je fungeert als tussenpersoon tussen de partijen.

Opleiding commercieel medewerker binnendienst

Spreken de punten boven je aan? Wellicht schuilt er dan een commerciëel medewerker in je en wil je de opleiding volgen. Om de opleiding commercieel medewerker binnendienst te volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. De opleiding is te behalen in 13 maanden en zorgt ervoor dat je goed in de arbeidsmarkt komt te staan. Bovendien is er veel vraag naar commerciëel medewerkers binnendienst.

Wat leer je tijdens de opleiding

De opleiding commerciëel medewerker binnendienst is een uitgebreide opleiding. Hierdoor doe je een hoop kennis op welke je in de praktijk kunt gebruiken. Je leert bijvoorbeeld hoe je gesprekken moet voeren en commerciële gesprekstechnieken welke je in gesprekken kunt gebruiken. Tijdens de opleiding leer je ook hoe je een product moet presenteren, hoe je verkoopargumenten in kunt zetten en hoe je moet onderhandelen. Om je voor te bereiden op het helpen bij verkoop en marketing acties ga je ook hier mee aan de slag.

De opleiding bestaat uit twee onderdelen, Administratief Medewerker en de verbolg opleiding Commerciëel medewerker binnendienst. Tijdens de vervolg opleiding leer je:

  • Commerciële gesprekstechnieken
  • Hoe je een product presenteert
  • Verkooptechnieken
  • Onderhandelen
  • Persoonlijk klantcontact
  • Klant en marktinformatie verzamelen

Na de opleiding commerciëel medewerker binnendienst ontvang je een waardevol diploma waarmee je gelijk de arbeids markt op kunt gaan.

 

(85)