Winkelen in Düsseldorf

Winkelen in Düsseldorf

Winkelen in Dusseldorf
Bolkers-altstadt in Dusseldorf

Steeds meer Nederlanders doen wel eens aankopen in Duitsland. Een van de voornaamste redenen is de forse toename van het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland de laatste jaren. Het prijsverschil kan in sommige gevallen wel oplopen tot meer dan 20%. Natuurlijk tanken Nederlandse grensbewoners al decennia in Duitsland en is de benzineprijs er nu bijvoorbeeld 20 eurocent goedkoper. In de grensregio is het voor Nederlanders normaal om de dagelijkse boodschappen in Duitsland te doen. Vooral bij sterke drank, sigaretten en verzorgingsproducten, zoals zeep en tandpasta, zijn de prijsverschillen groot. Ook worden er vaker grotere aankopen gedaan zoals bedden en keukens. En tijdens de drie dagen voor de jaarwisseling dat verkoop van vuurwerk is toegestaan wordt er massaal vuurwerk uit Duitsland gehaald.  Kortom: winkeliers in de grensregio zien steeds meer klanten vertrekken naar winkels in het goedkopere Duitsland.  

Düsseldorf 

Niet alleen grensbewoners maar ook Nederlanders die verder van de grens wonen gaan steeds vaker winkelen in Duitsland. Meestal maken ze er een dagtrip van, of een meerdaagse trip met hotelovernachtingen. Je hebt dan meer mogelijkheden om een stad goed te leren kennen: een bezoek aan een museum of evenement en dit te combineren met winkelen. Een van de populairste winkelsteden van Duitsland is Düsseldorf.  De oude Rijnstad met meer dan  600.000 inwoners – net zo groot als Rotterdam –  staat bekend om zijn uitstekende winkelaanbod. Bovendien heeft Düsseldorf talloze evenementen die de bezoeker uitnodigen voor een bezoek en is de stad vanuit de randstad binnen een paar uur met de auto of trein bereikbaar. 

Winkelen in Düsseldorf

De Altmarkt van Düsseldorf is het grote uitgaanscentrum met talloze kroegen, winkels en restaurants. Het winkelaanbod is divers en naast de grote winkelketens zijn er ook veel speciaalzaken. Het is heerlijk slenteren langs al die winkels. De Königsallee is misschien wel de meest chique winkelstraat van Duitsland en vergelijkbaar met de PC Hooftstraat in Amsterdam.  Düsseldorf staat verder bekend om zijn grote evenementen als de kerstmarkt van Düsseldorf en de Grote kermis van Duitsland. 

kermis-dusseldorf
De grote Düsseldorf

Kermis

In de zomer wordt jaarlijks in Düsseldorf de grootste kermis van Europa opgebouwd. Het kermisevenement ontvangt elk jaar meer dan 4,5 miljoen bezoekers en is na het Oktoberfest in München het grootste evenement van Duitsland. Het kermisterrein aan de westoever van de Rijn tegenover de Altstadt beslaat bijna 165.000 vierkante meter. De kermis heeft honderden attracties en natuurlijk is er ook een achtbaan en een reuzenrad. Ook is er in de stad veel te doen, zoals een uitgebreid podiumprogramma. 

 

Kerstmarkt

De kerstmarkt trekt jaarlijks een paar miljoen bezoekers en wordt gehouden van eind november tot Kerstmis. Nederlandse busonderneming bieden vanuit verschillende Nederlandse steden een dagtrip aan naar Düsseldorf. Voor slechts een paar tientjes heb je de mogelijkheid om de typische sfeer van een kerstmarkt te beleven en eens heerlijk te gaan winkelen.  

Conclusie: Door de prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland blijft winkelen in Duitsland populair. Verder kun je ook een korte vakantie of midweek naar Duitsland boeken. Ook het overnachten in Duitsland is vergeleken met Nederland goedkoper. Een citytrip naar Düsseldorf met haar veelzijdigheid is een prima keuze.

(94)