Winkelcentrum promotie vraagt om acties!

Winkelcentrum promotie vraagt om acties!

Mensen zijn tegenwoordig een beetje verwend. Ze hoeven maar op een toetsje te drukken en de boodschappen worden keurig netjes bij ze afgeleverd. Dat wil je als winkelier toch niet op je laten zitten? Dus moet je overgaan tot actie en je winkelcentrum weer op de kaart zetten door dingen te bieden wat een webshop echt niet kan! Maar wat dan? Ter inspiratie zijn hier enkele mogelijkheden. Maar wees vooral zelf creatief en verzin eens iets heel nieuws! En kun je een beetje hulp bij je winkelcentrum promotie wel gebruiken? Ook daar hoef je niet over in te zitten, want er zijn genoeg bedrijven die dit voor je kunnen regelen!

Genoeg horeca

Zorg voor diverse mogelijkheden waar mensen iets kunnen eten en/of drinken. Dit trekt ook mensen die helemaal niet komen shoppen, maar zo komen ze wel door het winkelcentrum heen en is de verleiding groot om toch nog wat te kopen. Een vriendelijke ober, een lekkere kop koffie op een zonnig terras, een heerlijke lunch of gewoon even gezellig bijkletsen met een glas wijn: dát kan die webshop toch echt niet bieden. Oké, hooguit een kop koffie die je zelf moet zetten, maar dat kan toch nooit op tegen een lekkere cappuccino met een smakelijke muffin, geserveerd en al? 

Livemuziek

Hoe je het ook went of keert, livemuziek zorgt voor sfeer. Het trekt mensen en zorgt voor meer publiek. Organiseer met enige regelmaat muziekfestijnen, zoals een korendag dwars door het winkelcentrum of bijvoorbeeld een Pasar Malam met bijbehorende muziek. Natuurlijk kan je ook plaatselijke bandjes af en toe een podium bieden op het pleintje in het centrum…

Wedstrijden

Huur eens attracties in die uitlokken tot gezellige wedstrijden. Of organiseer knikkerwedstrijden voor de jeugd, wie maakt de mooiste stoeptekening of wat dacht je van paalzitten of andere “gouwe ouwe” uitdagingen?

Workshops

Iedere eerste zaterdag van de maand (bijvoorbeeld) is het workshopdag in het winkelcentrum. Diverse winkels organiseren dan workshops, waar je bij aan kan schuiven (vol=vol). Een kledingwinkel zorgt in een hoekje van de winkel voor persoonlijke stylingtips, de banketbakker laat muffins versieren en het sieradenwinkeltje gaat aan de slag met zelf kettinkjes maken. Natuurlijk kunnen winkels ook juist voor heel verrassende workshops zorgen of zet iedere maand een bijzondere workshop in de schijnwerpers op het centrale gedeelte van het centrum. 

Aanbiedingen

Tja, het klinkt wat saai na bovengenoemde suggesties, maar klanten blijven aangetrokken worden door acties en andere aanbiedingen. Als er geld te besparen valt, dan komen ze wel! Dus waarom moeilijk doen als het ook simpeler kan… Pakken de winkeliers deze acties met elkaar aan dan kan het groot, groter, grootst en bereik je een nog groter publiek!

(60)