Responsive webdesign

Responsive webdesign

Het is uiterst noodzakelijk om een website te hebben waarbij je je richt op de ontwikkeling en het webdesign van de website. Je moet je kunnen onderscheiden van de concurrentie maar je moet hierbij ook rekening houden met de toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van je website.
Je moet er wel voor zorgen dat de gehele website perfect in balans is zodat het er strak uitziet maar dat de gebruikers ook kunnen vinden wat ze willen zien. Je moet ervoor zorgen dat je over ieder aspect van je website nadenkt zoals: De plaatsing van een banner, paragraaf of afbeelding en welke grootte, kleur of stijl deze moet meekrijgen.

Ook is het geen geheim dat internetgebruikers tegenwoordig meer gebruik maken van telefoons en tablets om rond te speuren over het internet. Het is dus belangrijk dat ook gebruikers van een telefoon of tablet de website goed kunnen bekijken. Je kunt er voor kiezen om een speciale mobiele website te maken echter brengt dit ook een aantal nadelen met zich mee. Een van deze nadelen is dat zoekmachines je website kunnen zien als een site met Duplicate content, een geweldig voorbeeld van een alternatief voor dit probleem is dus het Responsive webdesign. Door een Responsive webdesign te gebruiken op je website zorg je ervoor dat de website zich vanzelf bijsteld aan de grootte van het scherm van de gebruikers. Dit heeft het gevolg dat er geen nieuwe pagina voor nodig is om de website op een mobiele telefoon goed te tonen. Met een Responsive webdesign heb je geen last van meerdere pagina’s en dus ook niet van Duplicate content.

(102)