Obstakels voor content marketing: 3 tips

Obstakels voor content marketing: 3 tips

De grootste barrières op de weg naar online marketing succes is merendeels procesgerelateerd. We gaan je enkele tips geven om je hierdoor minder of niet te laten belemmeren en bij de doelen te komen die je voor ogen had.

Het belang van inbound marketing

We weten allemaal dat inbound marketing belangrijk is voor onze onderneming. We moeten bijvoorbeeld bloggen. Hiernaast komt in de laatste tijd, met een grote frequentie, het nieuws voorbij dat videomarketing steeds belangrijker wordt. Om niet te vergeten ook onder andere de factoren social media (comments) en mailings. Allemaal waar, maar in de praktijk is het niet allemaal even gemakkelijk om dagelijks je contentproductie en publicaties op pijl te houden.

Focus op content marketing

Veel ondernemingen leggen de focus op content marketing omdat dit veelal de gelegenheid biedt om grote stappen op SEO gebied te maken en meer verkeer naar de website toe te trekken. Een goed doordachte en gestructureerde content marketingplanning kan mooie resultaten opleveren. De vraag stelt zich: waarom gebeurt dit nog niet overal? Als we om ons heen kijken lijken veel ondernemers en bedrijven te struggelen met het onderdeel contentproductie.

Waarom lijkt het dan toch soms op rocket science?

In sommige gevallen lijkt er niets aan de hand te zijn; een bedrijf start solide met krachtige SEO content activiteiten. Echter ligt het probleem vaak bij het langetermijn denken. De start lijkt perfect, de website ziet er goed uit, de content marketing en social media activiteiten zien er goed uit. Hier kun het in tweevoud zeggen dat niet alleen het kwaliteitsaspect meespeelt, maar ook kwantiteit. Je moet namelijk een strakke planning maken, goede keuzes in platforms, werkzaamheden en de frequentie van content publicaties.

 

Het opstellen van een mooie rolverdeling binnen het team kan veel winst opleveren. Wie is er verantwoordelijk voor het storytelling gedeelte. Het kan een extra investering betekenen, mocht je een tekort hebben aan arbeidskrachten. Desalniettemin is het de investering waard, mocht je op het gebied van inbound marketing succesvol willen zijn.

Dan nu, onze tips voor de online marketeer

Tip 1: pak je content productieproces strategisch aan

Verdeel nauwkeurig de taken binnen je onderneming en maak een strakke timeline. Zo weet iedereen van je team wat en wanneer te verwachten en bovenal: wie waarvoor verantwoordelijk is. Klinkt simpel, maar vaak een onderschatte stap. Content marketing is bij marketingbedrijven namelijk relatief nieuw en wordt vaak onderschat in waarde en tijd. Maak ook een lijst met alle nodige aspecten per blogbericht en rol de informatie nauwkeurig uit bij je team.

Tip 2: Verzamel alle content ideeën in één batch

Zo kun je met je team vooruit. Lange termijn werkwijzen blijken, zeker met content, van groot belang te zijn. Eén maand vooruit plannen is vaak voldoende, maar hoe verder hoe beter. Indien je bijvoorbeelde plannen hebt om de komende maanden campagnes te voeren op Facebook, YouTube enz., verzamel alle relevante contentideeën om altijd relevante content te presenteren aan je (potentiële) klanten.

Tip 3: Maak een content (publicatie) teamkalender

Hier hebben we het over twee losstaande zaken: een kalender voor de productie en een kalender voor de publicatie. Als het goed is heb je met de bovenstaande stappen voor de productie een planning paraat. Hiermee kan je voor de distributie ook een maandelijkse kalender opzetten, die hand in hand loopt met de gecreëerde en te creëren content. Zo voorkom je vragen “Wat zal ik deze maand eens doen?”

Een logische raad. Desalniettemin wordt een strakke planning en strategie vaak onderschat of over het hoofd gezien. Probeer het uit en kijk wat het voor jou kan betekenen.

 

(54)