5 toffe moderne zomerspellen

5 toffe moderne zomerspellen

De zomer staat niet alleen voor “mooi weer”, maar ook voor: plezier maken, genieten en tijd maken voor jezelf en jouw familie. Een leuke manier om dit te doen is door samen met anderen gezelschapsspelletjes te spelen.

Monopoly, Raad je plaatje en Galgje zijn al lang niet meer van deze tijd. Daarom geven we jou graag wat aanraders uit het aanbod aan moderne gezelschapsspellen.

1) Azul – legspel
Azul is niet enkel de kleur van de mooie blauwe zomerhemel, maar het is tevens ook een heel mooi uitgevoerd denkspel. In het spel Azul zijn de spelers tegelkunstenaars die een Moors paleis versieren met handgeschilderde tegels.

2) Dixit – taalspel
Bij het spel Dixit geef je de andere spelers een tip over een kaart. Je krijgt punten als minstens iemand (maar niet iedereen) jouw kaart uit de rij met mysterieuze kaarten kan aanwijzen. De speler die het goed geraden heeft, verdient ook punten.

3) Ticket to Ride New York – strategisch spel
Ticket to Ride New York is een reisversie van het bekende bordspel Ticket to Ride. In Ticket to Ride New York gaan de spelers plaatsen met elkaar verbinden door hun taxi’s op het bord zetten. Wie bepaalde toeristische plaatsen bezoekt, krijgt extra punten.

4) Sagrada – denkspel
Wie houdt van wat puzzelwerk? In het spel Sagrada kies je om beurten een dobbelsteen en zoek je er de beste plaats voor. Je moet je aan bepaalde regels houden (kleur en aantal ogen). Bepaalde patronen en kleuren leveren extra punten op.

5) Go Nuts for Donuts – partyspel
Go Nuts for Donuts is een heel toegankelijk partyspel. Iedere ronde komen er verse donuts uit de oven. De spelers kiezen in het geheim welke donut ze bij hun verzameling willen voegen. Ben jij de enige die voor een kaart gekozen heeft? Dan mag je ze hebben. Anders verdwijnt ze naar de aflegstapel. Iedere donutsoort heeft een eigen puntenwaarde en/of voordeel.

Ik hoop dat je met bovenstaande speltips een leuke en speelse zomer zal beleven!

(38)