4 SEO trends voor 2018 die echt belangrijk zijn

4 SEO trends voor 2018 die echt belangrijk zijn

SEO is een steeds veranderend concept wat bijgehouden moet worden. Niet omdat google het leuk vind om het ons moeilijk te maken, maar er zit werkelijk een gedachte achter; Gebruikers voorzien van relevante en kwalitatief hoogwaardige zoekresultaten.

Fanatiekelingen spreken al om SEO trends in 2020. Maar aan aannames hebben we nu niks. Daarom gaat het hieronder over de trends van dit jaar en hoe je daar meer Online Leadgeneratie mee kunt krijgen: De vijf SEO trends van 2018:

– De basis

– FAKE news

– Locatie

– Artificial intelligence

  1.       De basis:

Niemand kan vaak genoeg gezegd hebben hoe belangrijk de basis is! Het is dus niet zozeer een trend voor de komende tijd maar, ik zeg het toch: ‘De basis is zo belangrijk!’.

Google verwacht van websites dat ze gebruiksvriendelijk en begrijpelijk zijn. Gebruiksvriendelijk en begrijpelijk houdt namens SEO anno 2018 in dat de content van hoogwaardige kwaliteit is, de website veilig is en een goed design heeft. Een checklist voor jezelf:

  •         De website moet geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik.
  •         Elke pagina laadt snel genoeg. Met snel bedoelen we: binnen 1,5 seconde, maar liever minder!
  •         Vergeet nooit je doelgroep; je user. Wat willen zij en welke woorden gebruik je daarbij? Je kunt je product nog zo een mooi bedachte naam geven, maar als jouw doelgroep daar niet op zoekt, wordt je niet gevonden. Gebruik zoektermen die je user ook gebruikt.
  •         De meta description. In de ‘meta description’ beschrijf je waar een pagina over gaat. Mensen gaan er op klikken als ze het interessant vind, dus denkt google dat jouw pagina relevant is en belangrijk.
  •         Afbeeldingen en video’s zijn geoptimaliseerd voor Google. Gebruik de afbeeldingen om je tekst aantrekkelijker te maken.
  •         Zorg voor de Https. Http + S!
  1.       “FAKE news”

Google heeft een “hekel” aan “fake nieuws”. Het is misschien een beetje een opstandige term maar eind 2017, begin 2018 werd het vaak op internet geroepen. Daarom heeft Google, rond april 2017, Project Owl in ons leven geroepen. Google let erop hoe vaak iets gerapporteerd wordt omdat het schokkend of beledigend kan zijn. Het gaat erom dat websites met sensatieverhalen minder hoog scoren dan wetenschappelijke informatie.

Is het je al opgevallen dat als je op vaktermen Googled, Wikipedia al snel bovenaan staat? Omdat google kennis belangrijker vindt dan sensatie. Kort gezegd, in 2018 is de autoriteit alleen maar belangrijker geworden.

  1.       Artificial Intelligence

Ook artificial intelligence helpt met het vinden van de juiste zoekresultaten. Een voordeel hiervan is dat je fijn leesbare teksten kan schrijven. Want dan komen we weer bij punt 1; de content moet goed leesbaar zijn. Anders leest het net zoals een marktkoopman schreeuwt. Dankzij artificial intelligence hoef je een keyword dus niet meer duizend keer te herhalen. Je kunt synoniemen gebruiken in je tekst.

  1.       Locatie, locatie, locatie

Last but not least; de locatie.

De laatste tijd zijn grote bedrijven al meer aan het personaliseren in hun uitingen. De geografische gegevens zijn hierbij belangrijk. Google stemt namelijk zoekgeschiedenis af met locatie.

Stel; iemand zoekt altijd naar de openingstijden van de Jumbo. Op een dag bevindt die persoon zich in Amsterdam en zoekt op ‘supermarkt’. Dan krijgt diegene dus niet de Albert Heijn of Hoogvliet in Groningen te zien, maar wordt verwezen naar de dichtbijzijnste Jumbo in Amsterdam! Simpel as that. Daarom moet je er voor zorgen dat de informatie in ‘Google mijn bedrijf’ dus altijd up to date is. Nu het toch gaat over Google mijn bedrijf: good old fashioned recensies helpen ook!

(41)