MKB website met WordPress

MKB website met WordPress

Wil je als MKB-er snel, relatief eenvoudig en goedkoop een prima basic website? Misschien is het dan een idee eens te kijken naar WordPress, het gratis en meest gebruikte content management systeem ter wereld op basis van open-source software.

WordPress, dat zijn oorsprong vindt in 2003, is wereldwijd heel populair. Op dit moment zou al rond de 30% van het internet gebruik maken van WordPress. En dan hebben we het over heel kleine persoonlijke blogjes tot de grootste nieuwssites.Dus waarom zou het niet prima geschikt zijn voor je eigen website om je bedrijf voor te stellen aan potentiële klanten?

Eenvoudig en snel

Een website online zetten met WordPress is heel eenvoudig en snel te realiseren en enige kennis van html of css is niet nodig. Dat neemt niet weg dat de mogelijkheden echt heel groot zijn en je de site qua layout en onderdelen bijna volledig kan afstemmen op je wensen. Dit wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door een enorme hoeveelheid thema’s waaruit je kunt kiezen.

Wil je bijvoorbeeld bloggen op website, heel handig voor de ranking in Google, dan is daar via allerlei standaard voorzieningen uitgebreid in voorzien. Op de homepage van een standaard WordPress-site kun je bijvoorbeeld je berichten promoten door middel van een leuk plaatje en de eerste paar regels van het meest recente berichten. Bezoekers hebben dan vervolgens de mogelijkheid via de titel van elk bericht of een ‘Lees verder’-knopje door te klikken naar een pagina waarop het volledige bericht wordt weergegeven en waar in dien gewenst reacties op dat specifieke bericht kunnen worden geplaatst.

Plugins

Een groot voordeel van WordPress is dat je je website heel eenvoudig kunt uitbreiden met één van de vele duizenden plugins die beschikbaar zijn. Daarmee kun je de website bijvoorbeeld beveiligen en SEO-optimaliseren, maar het is zelfs mogelijk een complete webshop of boekingssysteem aan je website koppelen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en er komen nog dagelijks nieuwe toepassingen bij!

WordPress website laten maken

Heb je helemaal geen tijd, kennis of zin om zelf met WordPress aan de slag te gaan? Een website op basis van het het Content Management Systeem WordPress laat je snel en eenvoudig maken bij Websitesvoormkb-ers.nl. Je kunt in het eenvoudige CMS systeem daarna zelf je content toevoegen en beheren en houdt op die manier de kosten volledig in eigen hand. Na oplevering ontvang je zelfs een duidelijke handleiding waarin uitgelegd wordt hoe je zelf je site kunt aanpassen en als je vragen hebt, staat men altijd direct klaar voor ondersteuning!

(42)