Waarom een fluistermotor?

Waarom een fluistermotor?

U wilt graag op een ecologisch verantwoorde manier varen. U wilt varen zonder vissen te verjagen of u wilt varen en een gesprek voeren zonder dat u, uw stem hoeft te verheffen. Dan ben je toe aan een complete Fluistermotor! Deze motoren komen in alle vormen en maten.

Wat is een fluistermotor?

Een fluistermotor is een elektrisch aangedreven motor, die in dit voorbeeld uw boot voort kan stuwen. Deze elektromotoren worden veel door vissers, zowel professionals als hobbyisten, gebruikt om het aas door het water voort te slepen. dit alles zonder dat het geronk van een stinkende, luide verbrandingsmotor hun prooi verjaagt. Een fluistermotor dankt zijn naam aan het geluid dat hij produceert tijdens het varen. Deze elektromotoren zijn namelijk erg stil. Ideaal als je met meerdere mensen in u boot een gesprek aan het voeren bent!

Waar staat LBS voor?

Bij elektrische motoren wordt het vermogen aangegeven met lbs. Lbs staat voor pounds. Met deze pounds is het mogelijk om de benodigde stuwkracht te berekenen voor uw boot. Een lichte boot met een simpele platte bodem is minder stuwkracht nodig dan een zeilboot. Normaliter gaat de volgende regel op: er 10 kg waterverplaatsing is minimaal 1 Lbs (pound) stuwkracht nodig.

Is een het iets voor mij?Rhino Elektromotor

Of een fluistermotor geschikt is voor u, ligt aan een aantal factoren. Ondanks dat de fluistermotor in zijn doelgroep aan de verwachting voldoet zit er ook een keerzijde aan. Bepalende factoren in deze kwestie zijn: Uw gehoopte vaarduur. Vaarduur van een elektromotor is enigszins beperkt, hiervoor is hij immers niet ontworpen.  Daarnaast is snelheid zo’n bepalende factor. Fluistermotoren stuwen je langzaam en stil door het water. de fluistermotor is niks voor snelheidsduivels. Fluistermotoren zijn vaak te vinden op visboten, als boegmotor of als tweede motor. Dit zie je ook voorkomen bij zeilschepen, een back-up motor. Ideaal is het laatst genoemde niet. De elektromotor dient beter zijn doel op lichte schepen want van zijn stuwkracht moet hij het namelijk niet hebben. om dezelfde reden zie je de motoren wel verschijnen op rubberboten. deze zijn licht en daarom een perfecte match met deze stille kracht!

Meer weten?

bent u nieuwsgierig geworden in de mogelijkheden? neem dan eens een kijkje op Rhino-elektro. daar help ik u graag verder met alles omtrent fluistermotoren en een fluistermotor set! een set bevat bij ons alles wat u nodig hebt om te starten en gelijk weg te varen. denk hier bij aan een accu, acculader en natuurlijk de motor met de benodigde bedrading.

(37)