Hoe zet je snel en eenvoudig een WordPress website op?

Hoe zet je snel en eenvoudig een WordPress website op?

Veel mensen willen snel en gemakkelijk een WordPress website opzetten. Het is belangrijk dat u begrijpt waar u mee bezig bent, daarom doorlopen wij het proces met u, stap voor stap.
Het opzetten van een professionele website begint met het kiezen van een domeinnaam en een webhosting.

Stap #1: Kies een domeinnaam en een hosting.
Veel mensen denken te gemakkelijk over de keuze van een domeinnaam. Probeer uw domeinnaam zo kort mogelijk te houden, zodat mensen de naam beter kunnen onthouden. Zorg ook dat u alvast nadenkt over de mogelijkheden wanneer u succes heeft. Een paar jaar geleden ging men vaak een domeinnaam registreren met een exacte zoektermen nog helemaal “HOT”. Tegenwoordig kiest men liever voor een bedrijfsnaam of een pakkende domeinnaam.

Wanneer u opzoek gaat naar hosting is het belangrijk dat u kijkt naar verschillende recensies van klanten, u kunt hierbij letten op de support, betrouwbaarheid en prijs/kwaliteit. Een zeer voordelige en betrouwbare provider vindt u hier: hosting.

Stap #2: Download en upload WordPress.
Allereerst moet u de laatste versie van wordpress downloaden, dit kunt u doen via (WordPress.org). Hierna moet u alle bestanden uploaden naar de webserver via een FTP-programma, zoals Filezilla. Het uploaden is vrij simpel, u sleept alle bestanden uit de WordPress map in uw Public_html map. (Bij Antagonist kunt u gebruik maken van Installatron, via Installatron slaat u in feite het downloaden en het uploaden over)

Stap #3: Instellen en configureren van WordPress.
Het instellen van WordPress is vrij simpel. U gaat naar uw domeinnaam en de installatie begint automatisch. Het interessante gedeelte is de connectie met de MySQL-database. Om WordPress aan de gang te krijgen heeft u een database nodig. Om verbinding te maken met de database heeft u een db_naam, db_user en een db_password nodig. Deze gegevens kunt u aanmaken wanneer u inlogt bij uw hosting provider.

Veel plezier met het aanmaken van uw WordPress website!

(140)