Hoe haal je meer rendement uit je website?

Hoe haal je meer rendement uit je website?

Mooie websites worden vaak gezien als goede websites. Maar mooi is relatief aan smaak en smaken verschillen. Uiteindelijk gaat het er bij een webshop om dat er onder de streep een positief getal staat.

Rendement door internetmarketing

Een webshop heeft een reden van bestaan, het kan niet zo zijn dat het meer geld kost dan dat er binnenkomt. Internet marketing draagt bij aan een positief rendement. Het is belangrijk dat je met doelstellingen werkt om het maximale uit je website te halen. Hoe pak je dit aan?

Actiegericht

Om een bezoeker tot een conversie te laten komen, moet de website actiegericht zijn, de bezoeker moet tot een doel komen. Het doel van de website en het doel van de bezoeker moeten met elkaar overeenkomen. Daarom is het voor een website belangrijk dat:

-De website gebruik maakt van ‘call to actions’ om het conversieratio te verhogen.

-Je in gedachten houdt dat een website nooit af is en je deze altijd moet blijven optimaliseren om het conversiepercentage niet te laten dalen. Natuurlijk kan het dalen van het conversiepercentage ook andere redenen hebben.

-De content op de website actiegericht is geschreven.

-De website gebruik moet maken van een unieke campagnepropositie en van een unieke waarde-propositie voor online rendement.

-De website gebruiksvriendelijk moet zijn en de producten en/of diensten gemakkelijk en snel gevonden kunnen worden.

-De informatie die de bezoeker nodig heeft om tot een aankoop of tot contactopname over te gaan snel en gemakkelijk gevonden kunnen worden. Deze informatie moet daarom op de juiste plek worden weergegeven.

-De website geoptimaliseerd moet zijn voor de vindbaarheid in zoekmachines.

Een bureau dat internet marketing verzorgt heeft meestal ook zoekmachinemarketing in het dienstenpakket. Er is veel expertise voor nodig om zoekmachinemarketing en andere vormen van internetmarketing winstgevend te doen.

(113)