Top 5 kerstpakketten voor 2017

Top 5 kerstpakketten voor 2017

Veel bedrijven beginnen rond deze periode al met het zoeken naar een kerstpakket voor hun personeel en belangrijke klanten. Het is niet altijd even makkelijk om voor tientallen of soms honderden mensen een kerstpakket te vinden wat iedereen even leuk gaat vinden. Je hebt te maken met verschillende smaken en wensen. Toch is voor veel mensen alleen al het gebaar het belangrijkste bij het krijgen van een geschenk. Het krijgen van waardering voor een jaar lang hard werken. Dat het bedrijf laat zien dat ze blij zijn met je en dat je goed heb ingezet. In Nederland is het een traditie geworden om het elke laatste maand van het jaar te vieren met een kerstpakket. In veel andere landen kennen ze dit begrip niet eens.

geschiedenis

Het is allemaal begonnen in het begin van de 19de eeuw. Het was toen in die tijd nog lastig om voedsel lang te bewaren tijdens de wintermaanden. In sommige dorpen was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen, die langs kwamen om zalige kerstfeest te wensen, eten en drinken te schenken. Ook gaven de boeren hun werkers en vrouwen tijdens de wintermaanden warme chocolademelk of eten mee. Tijdens de kerstdagen kregen de werkers van boeren vrij om kerst te vieren met hun familie. De boeren gaven dan mandje met met allerlei spulletjes mee. Dit is later ook door bedrijven over genomen.

Welke kerstpakketten zijn populair voor 2017?

1. Voedselpakket
Nog altijd blijft eten op plek 1 staan. Er worden meer pakketten gekocht waar gezonde producten in zitten. Bedrijven willen ook mensen bewust maken van hun gezondheid. Kennis laten maken met gezonden producten. Uiteindelijk heeft het bedrijf ook baat bij dat hun personeel bewust omgaan met hun gezondheid. Zo kun je er ook voor kiezen om biologische kerstpakketten cadeau te geven.

2. Bestel je eigen pakket
Tegenwoordig kun je met een waardecheque van een bepaald bedrag of punten zelf keuze maken wat je wilt hebben. Je krijgt dan inloggegevens van een website waarop alle geschenken staan waar je uit kan kiezen. Zorg wel als bedrijf dat je ervoor kiest om met punten te werken en niet met geld bedrag. Geld blijft natuurlijk altijd een gevoelige kwestie als het gaat om het uiten van waardering.

3. Wijn
Steeds meer mensen in Nederland drinken een wijntje. Voornamelijk rode wijn is steeds meer populariteit aan het winnen in Nederland. Het beste zou zijn om een rode en een witte wijn te schenken zodat je bijna iedereen een plezier kan doen.

(23)