Met een reisverzekering op vakantie

Met een reisverzekering op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk niet voor vervelende onverwachte gebeurtenissen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan het verliezen van je bagage, kosten voor extra vervoer of kosten voor een langer verblijf. Of wat doe je als je de reis plotseling moet annuleren? Wie betaalt daarvoor? Al deze kosten kunnen gedekt worden door middel van een reisverzekering. Lees hieronder alles over reis- en annuleringsverzekeringen.

Reisverzekeringen

Door middel van een reisverzekering ben je verzekerd voor kosten die je maakt voor bijvoorbeeld een langer verblijf, extra vervoer of voor schade aan jouw bagage. Zonder een reisverzekering kunnen de kosten erg hoog oplopen, waar je natuurlijk niet op zit te wachten tijdens een heerlijke vakantie. Voordat je een reisverzekering afsluit, is het verstandig om altijd even de polisvoorwaarden te controleren. In de polisvoorwaarden staat precies aangegeven wat wel en wat niet gedekt wordt door de verzekering.

Annuleringsverzekeringen

Met een annuleringsverzekering kun je de reis annuleren, de reden moet wel binnen de polisvoorwaarden vallen. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat jij, je reisgenoot of een familielid ernstig ziek is geworden en je bij die persoon moet zijn. De kosten voor het annuleren van de reis worden dan gedekt. Ook bij de annuleringsverzekering is het verstandig om de polisvoorwaarden te controleren.

Kort- en doorlopende verzekeringen

Naast een reis- en annuleringsverzekering bestaan er ook nog kort- en doorlopende verzekeringen. Een kortlopende verzekering sluit je per vakantie af. Deze verzekering geldt alleen voor die vakantie. Met een doorlopende verzekering ben je het hele jaar verzekerd, ondanks het aantal keer dat je op vakantie gaat. Een doorlopende verzekering is vaak ook voordeliger. Ben jij een echte reisfanaat en ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Sluit dan een doorlopende verzekering af! Ga je een of twee keer per jaar op vakantie? Sluit dan een kortlopende verzekering af.

(22)