Zo genereer je extra inkomen

Zo genereer je extra inkomen

Waarschijnlijk herken je jezelf wel in het volgende plaatje: je werkt part- of fulltime en maakt veel uren. Je komt goed rond en een aantal keer per jaar kun je van dat geld een leuk uitstapje maken en vul je je spaarrekening periodiek aan. Maar toch wordt het aan het einde van de maand weer wat krapper en zou je graag wat minder willen hoeven focussen op je baan. Begrijpelijk! Het beste is om een passief inkomen te creëren. Hieronder geven we je een aantal tips.

Zet je talenten in en verdien geld met je hobby

Ben je ontzettend muzikaal aangelegd of ben je handig met klussen? Zet dan deze handigheid en hobby in om geld mee te verdienen. Dit kan heel uiteenlopend zijn: van gitaarles geven, tot honden uitlaten, logo ontwerpen, etc. Schrijf bijvoorbeeld op een briefje jouw diensten en/of producten en hang het in de lokale supermarkt. Via marktplaats of andere websites kun je ook eenvoudig je diensten aanbieden. Zo klus je een paar uurtjes extra bij.

Onderhandel over je salaris

Deze is misschien wat minder voor de hand liggend, maar zeker niet minder interessant. Wellicht denk je nu dat het goed is, maar bedenk dat je dezelfde functie nu ergens anders zou bekleden, je waarschijnlijk een beter aanbod krijgt. Tot het moment dat jij jezelf hebt overtuigd dat je meer salaris waard bent, kun je ook meer verdienen. Zoek hierbij een aantal zaken uit:
Wat is het gemiddelde salaris voor jouw functie, werkervaring en de sector waar je in werkt?
Bedenk voor jezelf waarom je meer salaris zou moeten verdienen.
Indien een salarisverhoging er toch echt niet in zit, wellicht kun je dan samen met je werkgever kijken naar de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Spullen verkopen

Verdien makkelijk geld door spullen te verkopen die je niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld meubels, maar ook oude fietsen die al lang in de garage staan via bijvoorbeeld Marktplaats. Boeken kun je verkopen via Bol.com. Heb je veel kleren en schoenen die je om wat voor reden dan ook, niet meer draagt? Verkoop deze via Vinted. Bovendien is dit een ook bespaartip bij de aanschaf van nieuwe spullen. Koop ze eens tweedehands, dat scheelt een hoop kosten.

Passief inkomen genereren

Dit is dé tip om meer geld te verdienen met minder inspanning! Passief inkomen betekent een inkomen waar je niet actief mee bezig bent. Je laat als het ware het geld voor je werken. En hoe je dat dan? Vraag je je wellicht af. Je zou een vakantiehuisje kunnen kopen en dat verhuren via bijvoorbeeld Airbnb, maar ook dat is nog steeds tijdsintensief, waardoor het niet echt passief is. Wat is dan wel een goed idee? Een huis kopen en dat verhuren in Nederland. Met een gewone hypotheek zitten veel regels aan verbonden. Met een verhuurhypotheek mag je echter geeft de hypotheekverstrekker toestemming en/of verplicht om het onderpand te verhuren aan derde. Koop dus een appartement en laat het geld zijn werk doen. Terwijl de waarde van de woning stijgt, kun je ondertussen dit verhuren en dek je de hypotheeklasten en eventueel verdien je er nog extra geld aan.

(24)