Een eigen zaak starten

Een eigen zaak starten

Het is de ultieme droom van menigeen: het hebben van een eigen zaak. Na een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt begint het geleidelijk aan te knagen. Een vaag gevoel van ontevredenheid dringt zich op. Ontevredenheid met de steeds weer terugkerende dagelijkse gang van zaken, de sleur, de verplichtingen, misschien de eentonigheid. Of de zwaarte. Want als er een gelegenheid is om op een gemakkelijker en plezieriger manier aan de kost te komen, zal men dat toch niet laten? En vooral niet als men daarbij ook nog eigen baas is!

Plezier in je werk

Niemand zal ontkennen dat er in dit opzicht niets beter is dan werk te doen wat je met plezier doet en velen zien kans om hun oorspronkelijke hobby uit te bouwen tot een (goed) betaalde baan. Waarbij uiteraard niet uit het oog verloren mag worden dat ELKE baan, hoe plezierig ook, zijn regelmatig terugkerende minder aantrekkelijke aspecten heeft. Denk bijvoorbeeld aan topsporters, die natuurlijk hun lievelingssport beoefenen, maar daarvoor dan ook dag in dag uit moeten trainen, eindeloos veel moeten reizen en zich talloze plezierige dingen, zoals wij die in het dagelijkse leven kennen, moeten ontzeggen.

Eigen bedrijf starten

Wat nu, als het bloed toch kruipt waar het niet gaan kan? Als de drang om eindelijk voor jezelf aan de slag te gaan onweerstaanbaar wordt? Van de ene op de andere dag ontslag nemen? Natuurlijk niet! Helaas is het nog altijd zo dat het merendeel van de zelfstarters na een of meerdere jaren het loodje legt. Maar al te vaak stapt men op goed geluk in het ongewisse, niet beseffend dat naast een flinke dosis moed, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ook die voorbereiding van cruciaal belang is!

Zaken om te regelen

Ga na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel dus niet direct beginnen met het aanschaffen van mobiele telefoons, vergadertafels, zakelijke auto’s en wat al niet meer, maar richt je bedrijfsprocessen in, verspreid het woord en kom in contact met nieuwe, mogelijke opdrachtgevers. In deze tijd van internet waar alles online gebeurt is het ook heel belangrijk om een mooie website te hebben die ook nog eens goed gevonden wordt in Google. Je kunt een website laten maken door een goed webdesignbedrijf die ook thuis is in zoekmachine optimalisatie. Zo kom je in ieder geval goed beslagen ten ijs. Dat is de enige focus die je moet hebben in het begin. Werken, werken, werken. Daarna komen de ondersteunde processen en zaken wel eens aan bod.

(17)