Uw Windows logingegevens vergeten? Vraag het niet aan de helpdesk

Uw Windows logingegevens vergeten? Vraag het niet aan de helpdesk

De gemiddelde IT-helpdesk van een organisatie is vaak te veel tijd kwijt met simpele verzoeken zoals het resetten van vergeten wachtwoorden van medewerkers. Dit betekent dat zij minder tijd vrij kunnen maken voor meer kritische IT-issues. Hoe eenvoudig zou het zijn en hoeveel tijdswinst zou het de helpdesk opleveren als medewerkers zelf hun vergeten wachtwoorden kunnen resetten?

Tools4ever biedt Self Service Reset Password Management (SSRPM), waarmee medewerkers zonder tussenkomst van de IT-helpdesk hun Windows wachtwoord kunnen resetten. Zij hoeven dus niet de helpdesk te bellen en te wachten op een wachtwoord reset, maar kunnen na de wachtwoord reset meteen weer aan het werk.

Het enige wat de medewerker hiervoor hoeft te doen, is een aantal persoonlijke vragen te beantwoorden. Deze vragen hebben zij eerder al beantwoord en de antwoorden zijn door Self Service Reset Password Management (SSRPM) encrypted opgeslagen. Wanneer een medewerker zijn of haar wachtwoord is vergeten, klikt hij op de “Wachtwoord vergeten” button in het Windows login scherm. De medewerker krijgt zijn persoonlijke vragen te zien en na het beantwoorden van de vragen, wordt het wachtwoord gereset en kan hij of zij direct verder werken. Dat kan 24/7 op iedere willekeurige locatie.

Indien gewenst is het ook nog mogelijk om de gebruiker zich te laten authentiseren door het invullen van een pincode die zij per SMS van Self Service Reset Password Management (SSRPM) hebben ontvangen.

SSRPM werkt in zeer veel talen, en is 24 uur beschikbaar voor alle eindgebruikers. Dit geldt ook voor het weekend en de vakantieperiodes. Dit is niet het geval bij bijvoorbeeld de IT-helpdesk of de servicedesk.

Daarnaast bestaat er ook nog SMS authenticatie; dit betekent dat met reguliere vragen die beantwoord dienen te worden het wachtwoord kan worden gereset met de vraag wat de code is die je zojuist hebt ontvangen op je telefoon. Het grote voordeel hiervan is het feit dat de gebruiker ook in het bezit dient te zijn van een telefoon, wat alleen van de eindgebruiker is.

(140)