Thuis op hbo niveau afstuderen

Thuis op hbo niveau afstuderen

Is het echt mogelijk om vanuit je eigen huis op hbo niveau af te studeren waardoor je ook op hbo-functies kunt solliciteren? Natuurlijk is dat mogelijk, want leren op afstand oftewel het volgen van een thuisstudie bied jouw die mogelijkheid om dat voor elkaar te krijgen.

Wat houdt het concept in? In principe krijg je de zelfde stof als bij een reguliere opleiding, maar hoef je niet naar een fysieke Hbo-Instelling te gaan. Dit heeft diverse voordelen met zich mee. En er kunnen ook nadelen aan kleven, maar dat heeft vooral te maken met of jij instaat bent jezelf aan het werk te zetten.

Want het geeft je veel vrijheid en als je daar niet mee om kunt gaan, dan zal je veel moeite hebben om het hbo diploma te krijgen.

Maar laten we ook is de voordelen van een thuisstudie bekijken. Want die zijn er natuurlijk ook!

Als jij een thuisstudie volgt dan kan je dat combineren met je huidige (part time) baan. Aangezien je geen vaste lestijden hebt, kan jij in de door jouw vrijgemaakte tijd studeren.

Het is dus ook te combineren met je gezinsleven, als je dat hebt. Alleen wat dan wel van belang is dat je wel een beetje een lijn trekt, zodat als jij aan het leren bent en opdrachten maakt, de kinderen jouw niet steeds kunnen storen.

Als jij steeds uit je concentratie gehaald wordt, dan kost het leren veel meer tijd, daar moet je dus wel rekening mee houden.

Een ander voordeel van thuisstuderen is dat jij je tempo kunt aanpassen. Als je meer tijd nodig hebt, dan neem je die, kan je juist veel leren voer je het tempo op.

Ook de ontwikkelingen op het gebied van internet is het veel toegankelijker geworden om thuis te studeren. Je kunt met skype sessies, video’s en andere communicatie middelen, beter geholpen en begeleidt worden.

(192)