Goed gekleed naar het werk

Goed gekleed naar het werk

De mensen die een uniformen beroep hebben, zoals een politieagent of een militair hoeven niet elke werkdag na te denken welke kleding zij die dag aan moeten trekken. Zij hebben namelijk elke dag hetzelfde soort kleding aan. Alle collega’s verschijnen in dezelfde kleding op hun werk. Dit is heel anders voor de mensen die geen voorgeschreven kleding hoeven te dragen. Voor deze groep mensen is het moeilijk om elke dag weer de keuze te maken welke kleren ze die dag zullen gaan dragen.

Een klassiek pak

De conservatieve groep mensen kiest voor het dragen van een pak op  het kantoor. Dit zijn vaak relatief eenvoudige pakken in de kleur blauw of grijs. Deze combinatie is op kantoor in principe nooit verkeerd. Als je een zakelijk pak draagt in combinatie met een bijbehorende stropdas weet je zeker dat je niets fout doet. Het is wel verschillend per bedrijf of het verstandig is om in  een pak op het werk te komen. Bij sommige bedrijven kun je ook een echte flater slaan als je in een pak compleet met stropdas verschijnt. Als je bij een bedrijf komt te werken waar het niet standaard is om in een pak te verschijnen, kun je kiezen uit veel verschillende alternatieven.

Sportieve kleding

Als het klassieke pak niet bij je past, of bij het bedrijf, zoals hierboven beschreven, kun je ervoor kiezen om een nette spijkerbroek te dragen in combinatie met een sportief jaste. Dit geeft de dragen een sportief en losse look. Wil je toch meer een nette uitstraling geven, dan kun je ervoor kiezen om manchetknopen te dragen. De manchetknopen geven de dragen een nette en elegante uitstraling.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden voor wat betreft het dragen van een pak op het werk. Het belangrijkst is om te kijken wat er bij jezelf past en wat er past bij het bedrijf waar je werkzaam bent.

(113)