Emigreren naar Curaçao

Emigreren naar Curaçao

U bent van plan te emigreren naar Curaçao. En dat is natuurlijk niet niks! Een ander land, andere cultuur, ander klimaat, andere mensen, andere gewoontes, kort gezegd verandert alles in uw leven.

En het begint allemaal met de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken. Want bij een internationale verhuizing naar Curaçao komt meer kijken dan uw eigendommen van A naar B vervoeren. Daarom geven wij u graag meer informatie over Curaçao en emigreren naar Curaçao.

Over Curaçao

Curaçao is een eiland in de Nederlandse Antillen en telt zo’n 150.000 inwoners. Er leven veel verschillende nationaliteiten op het eiland, maar over het algemeen zijn de inwoners gemengd Afrikaans en Europees. Het eiland telt zo’n 100 nationaliteiten.

Op het gelovige eiland spreken de mensen verschillende talen, dit zijn:

 • Nederlands;
 • Papiaments;
 • Spaans;
 • Engels.

Met Nederlands en Engels kunt u zich in de meeste gevallen goed verstaanbaar maken.

Een tropisch paradijs

Als u houdt van temperaturen van tussen de 28 en 32 graden Celsius, dan zit u op Curaçao helemaal goed. Het weer is er het gehele jaar constant en varieert slechts op kleine schaal. Kijkt u wel uit voor de tropische regenbuien. In Nederland zijn we allemaal bekend met regen, maar niet zoals dat op Curaçao gaat. Dit zijn forse regenbuien die veel heftiger zijn dan die in Nederland. Curaçao kent een regenperiode tussen oktober en januari.

Uw emigratie naar Curaçao

Als u gaat werken op Curaçao heeft u een vergunning van Rechtswege nodig. Deze vergunning geldt voor werk en stages. Pas als u deze verklaring heeft kunt u een verblijfsvergunning aanvragen.

Wil u advies over de woonopties en het vinden van een woning op Curaçao, het is immers prettig om een mooie woning te kunnen kopen, dan kan een deskundige, bijvoorbeeld KHZ Movers, u hierin adviseren. Dit Internationale Verhuisbedrijf is specialist in verhuizingen naar de Antillen en een dochter onderneming gevestigd in de Nederlandse Antillen.

Terugkomend op uw eigendommen

die mogen we niet vergeten. Internationale verhuizers kunnen al uw goederen wereldwijd verhuizen naar het voor u gewenste land, dus ook voor uw verhuizing naar Curaçao. Vaak worden deze goederen per boot vervoerd. Omdat verscheping vaak enige tijd duurt, is het aan te raden om belangrijke spullen zelf mee te nemen bij uw vertrek.

Wat mag u meenemen?

Mensen die emigreren naar Curaçao, nemen een groot deel van hun inboedel mee. Denkt u er zelf ook aan om dit te doen? Dan heeft KHZ internationale verhuizers wat tips voor u:

 • Breekbare spullen kunt u beter zelf niet inpakken. U verliest namelijk uw verzekering als u zelf uw spullen inpakt.
 • Goederen die aan plafonds, vloeren of wanden gevestigd zijn, moet u zelf verwijderen van de plaats waar deze gevestigd is.
 • Gasapparaten kunt u het beste door een professional los laten koppelen.
 • Bent u van plan om uw koelkast en vriezer mee te nemen? Schakel deze apparaten dan 48 uur van te voren uit. Maak de apparaten ook goed schoon om schimmel te voorkomen.
 • Voor de wasmachine geldt een ander verhaal, hiervoor moet u het filter leeg en droog maken. Elektronische apparatuur kunt het beste zelf losmaken.
 • Het advies luidt dan ook om alle kabels te labelen en in hun originele verpakking te verhuizen.
 • Zorg ervoor dat u fietsen, tuingereedschap, bloempotten en meer van dit soort goederen goed schoonmaakt. In verschillende landen wordt geïnspecteerd op plantenziektes die overgedragen kunnen worden bij onhygiënische goederen.
 • Bent u in het bezit van kostbare goederen? Maak dan foto’s van deze goederen. Er kan schade optreden tijdens de verhuizing en zo kan u aantonen hoe het product er voor de verhuizing uitzag.

Meer weten over dit onderwerp? Kijk eens bij deze internationale verhuizer

(137)