AXA Fietsslot is onveilig

AXA Fietsslot is onveilig

Het is al sinds enkele jaren bekend dat het AXA slot een grote zwakte heeft. Het kan namelijk gemakkelijk binnen enkele seconden geopend worden zonder daarbij de originele sleutel te gebruiken. Hierbij wordt vaak een AXA moedersleutel of AXA loper gebruikt. Eigenlijk is dat geen goede naam voor de sleutel want het is gewoon een blanke sleutel die nog niet geslepen is. Deze zijn overal te koop voor enkele euro’s. het is een gigantische fout van AXA omdat dit slot al ongelooflijk veel verkocht is de afgelopen jaren. Het zijn de populairste fiets sloten en werden zelfs bij fiets verzekeringen als vereiste gesteld dat men dit slot op de fiets had.

Deze zwakte is nu al meerdere jaren bekend en nog steeds fietsen er nog veel mensen rond die niet beter weten dan dat dit fietsslot goed is. AXA heeft nooit duidelijk aan zijn klanten laten weten dat het fietsslot niet veilig was. Hierdoor zijn van veel mensen de fietsen gestolen zonder dat zij wisten hoe dit mogelijk was. Voor de omgeving lijkt het alsof er een normale fietssleutel wordt gebruikt zo snel dat het gaat met deze speciale sleutel. Het is onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren en dat AXA de fout niet eerder heeft opgemerkt. Er worden veel testen gedaan met dit soort sloten voordat ze verkocht worden ze noemen dit kwaliteitstesten. Maar hier ligt de focus meer bij de bescherming van fysiek geweld. Ze testen op het slot sterk genoeg is en of hij niet met brute kracht open gemaakt kan worden. Maar deze zwakte maakt gebruik van een fout in het slot zelf. wafer sloten staan erom bekend dat ze soms erg stroef kunnen zijn. Dit is ook de reden waarom het zo makkelijk is om het axa slot te openen op deze manier.

Als je nieuwsgierig bent geworden na hoe dit werkt en waarom kunt u een volledige uitlegpagina vinden bij de lockpicking universiteit. Dit is een website waar informatie beschikbaar stellen over de zwaktes van sloten. Hier komen fanatieke lockpickers bij elkaar om informatie uit te wisselen. Lockpickers en mensen met een technische achtergrond met een passie voor sloten. Ze zijn nieuwsgierig naar de werking van sloten en altijd op zoek naar verbeteringen in het systeem.

(176)